Nieuws

FC Skillz in 3e klasse, Konings: ,,De KNVB beroept zich op het papierwerk”

Terry Konings (foto), voorzitter van FC Skillz, heeft lange tijd stilletjes gehoopt, dat zijn eerste team komend seizoen kon starten in de zaterdag tweede klasse. Dit, naar aanleiding van de samenwerking met WateringseVeld/Kranenburg. Het is echter toch de derde klasse geworden, waarin het eerste team is ingedeeld.

Tekst: Ton Beije

Terry Konings: ,,Het is, na heel veel energie en gesprekken met de KNVB – die achteraf gezien tevergeefs zijn geweest – alsnog de derde klasse geworden. Dit in verband met de samenwerking met WateringseVeld/Kranenburg, die we aan zijn gegaan voor zowel het eerste elftal als het Onder 23 team.”

Hinder

WateringseVeld/Kranenburg had vorig seizoen al snel na de start van de competitie haar eerste elftal teruggetrokken. Kort daarna – om precies te zijn vijf dagen – werd de competitie stilgelegd. Konings: ,,Dus in zoverre heeft niemand daar sportief hinder van ondervonden. We hebben er alles aangedaan om de tweede klasse, gezien de bizarre ontwikkelingen rondom Corona, te behouden maar dat mocht niet baten. De KNVB beroept zich op het papierwerk en dat is nou eenmaal zwart/wit.”

Naam

,,De selectiespelers hebben nu vakantie en met ingang van 31 juli gaan we met de voorbereiding van start en hebben leuke oefenwedstrijden staan onder meer tegen TAC‘90, Spartaan‘20 en SVC‘08”, gaat Konings verder.

In de competitie-indelingen staat bij de KNVB nog gemeld de naam ST Skillz Wateringse Veld. Konings: ,,ST staat voor samenwerkingsteam. Dit moet gewijzigd worden naar SSA FC Skillz Wateringse Veld, daar SSA voor Senior Samenwerking Afdeling staat. Formeel gezien heet het samenwerkingsteam in de competitie zo per seizoen 2021-2022.”

© Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button