Wedstrijdverslag

FC Skillz te sterk voor FC Boshuizen in aantrekkelijk oefenduel

In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft vonden FC Skillz en FC Boshuizen elkaar voor een eerste oefentreffen van het jaar 2023. In een zeer aantrekkelijk schouwspel tussen twee ‘voetballende’ ploegen mocht FC Skillz zich uiteindelijk bekronen als winnaar.

Daar twee ploegen eenzelfde (voetballende) opvatting hebben en veel creativiteit herbergen leidt dat tot mooie duels en goed combinatiespel, zo ook op het Sportpark Zonneveld. De beginfase van de wedstrijd was voor FC Skillz. De Hagenezen hadden een licht veldoverwicht, daar waar Saït Alparslan enkele keren vanaf de zijkant goed doorkwam en gevaarlijk was. Aan Leidse zijde was het de creatieve Levi Marengo, die vanuit het middenrif voor diverse openingen voorwaarts zocht.

In de vijftiende minuut werd er dan ook een opening gevonden. Ahmed Vandi speelde zichzelf knap vrij vanaf de rechterflank de zestienmeter in en verraste doelman Giovanni Spaan in de korte hoek: 0-1. Hiermee kwamen de Leidenaren, uitkomend in de eerste klasse zondag, op voorsprong. Ondanks het tegendoelpunt bleef FC Skillz rustig en speelde vanuit haar disciplines op zoek naar de aansluiting. De Hagenezen kwamen geregeld met de nodige dreiging voor het doel van de Leidenaren, het geluk ontbrak er alleen nog aan.

Na de aftrap voor de tweede heft was het via de eerste Haagse aanval meteen raak. Na een mooie aanval kwam de bal bij Ferrani Florencia, die vanaf een meter of vijfentwintig vol uithaalde. De bal verdween op een prachtige wijze de linker kruising: 1-1. Tien minuten hierna werd het ook 2-1 voor de club gelegen in het Wateringse Veld. Door goed druk zetten heroverde Mostava Frederik de bal. In een flits zette hij Jersylee Riley vrij, die de bal beheerst afwerkte.

Beide trainers grepen de tweede helft aan om de diverse wissels in te brengen om zo eenieder van de nodige minuten te voorzien richting de hervatting van het seizoen. Voor FC Skillz betekende dat, dat trainer Oussama Bekkaoui een aantal jonge talenten waaronder de 17-jarige Bilal Gholabzouri inpaste.

De Haagse ‘jeugd’ maakte in de tweede helft het verschil kijkend naar de durf en bravoure waarmee het speelde. FC Boshuizen koos ervoor om wat meer in te zakken en vanuit de counter te opereren, gezien het feit dat de ruimtes groter werden. In de 68e minuut kwamen de Leidenaren op 2-2 via wederom Ahmed Vandi.

Vijf minuten hierna volgde het Haagse antwoord op de gelijkmaker. De sterk ingevallen Fouad Boutachkourt speelde op sublieme wijze Djurany Swedo tussen de zogeheten linies vrij. De rappe buitenspeler promoveerde de weergaloze assist tot een doelpunt en tekende voor de 3-2, wat tevens ook de eindstand was.

Beide trainers kunnen terugkijken op een goede, sportieve oefenwedstrijd waar het voetbal centraal stond. Al met al een mooi vertrekpunt voor beide teams om op door te bouwen in het nieuwe jaar.