Wedstrijdverslag

FC Skillz pakt koppositie na verdiende zege op CVV Berkel

FC Skillz kruiste de degens met CVV Berkel op Sportpark Zonneveld. De club gelegen in het Wateringse Veld drukte het klassenverschil met name in de tweede helft uit in de score en liep uit tot 4-0. Met de winst pakt FC Skillz de koppositie in de tweede klasse E competitie.
Ondanks de waterkoud, die voelbaar was langs de lijnen, zat de sfeer er goed in op het sportpark. FC Skillz werd bij aanvang voor de wedstrijd begeleid door haar ‘pupil van de week’ en nadat deze op symbolische wedstrijd de aftrap nam, kende de Wateringers een voortvarend begin. Zo had Chadion Melfor in de 8e minuut al de 1-0 zijn voet, ware het niet dat de Berkselse doelman Jim Visser middels een katachtige reflex optrad. FC Skillz bleef de ‘voetballende’ oplossing voorwaarts zoeken en Berkel weerde zich fier. Berkel probeerde zich op haar beurt onder de druk uit te spelen door de lange bal te hanteren op de snelle Emircan Bagcan. Het eerste en het enige wapenfeit van de kant van Berkel was in de 30e minuut. Doelman Giovanni Spaan werd beproefd met een schot van 25 meter maar pareerde deze beheerst.
In de 39e minuut kwam de equipe van Oussama Bekkaoui op een 1-0 voorsprong. Yassin Chentouf gaf een voorzet op maat af op Mostava Frederik. De aanvaller timede perfect, waardoor het leek alsof hij 2 seconden in de lucht hing en knikte de bal gedecideerd binnen. Het doelpunt had op een mooie wijze iets van weg van de manier waarop Patrick Kluivert de 1-1 binnenkopte tegen Brazilië in de halve finale op het WK in 1998.
Na de doelwisseling trok FC Skillz de lijn van het eerste bedrijf door. Ferrani Florencia ging hierbij voorop in de strijd en tekende de intensiteit, die de Wateringers op de mat legde. Chadion Melfor, de man in vorm aan de kant van FC Skillz, onderstreepte ook zijn vorm vanmiddag. Zo maakte hij in de 53e minuut de 2-0 en acht minuten later eigenhandig ook de 3-0. Voetballend gezien delfde de Christelijke Voetbalvereniging uit Berkel het onderspit, daar ze voor haar inzet een ruime voldoende scoorde. In de 87e minuut scoorde Yassin Chentouf nog de 4-0 op aangeven van de sterk spelende Joël Mayala.

De nieuwkomer in de Tweede klasse mag zich na de winst vanmiddag betitelen als koploper in de competitie en reist volgende week af voor een treffen met de Vlaardingse sportvereniging ‘Combinatie Wil Overwinnen’ die vandaag eveneens zegevierden met een 3-0 winst op HVC ’10.