Wedstrijdverslag

FC Skillz boekt verdienstelijke zege op Full Speed

Dat het WK aantoont, dat het voetbal zich evalueert is inmiddels een gegeven gezien het feit, dat de ‘kleinere’ voetballanden in staat zijn om een resultaat te halen tegen de ‘grotere’. Zo zijn bijvoorbeeld landen België, Duitsland, Spanje en na de winst van Marokko vanmiddag ook Portugal (vroegtijdig) uitgeschakeld. Goed voetbal en veel balbezit is immers geen garantie meer voor de winst. Ook dit is terug te zien in ‘2E’ waarbij het elk weekend weer de vraag is wie over de juiste mentaliteit bezit en veelal ook de kracht heeft van het collectief. 
In de eerste fase van de wedstrijd tegen het Delftse Full Speed onderstreepte FC Skillz wederom de geruchten dat menig speler op de bal verliefd is. Immers in de 6e minuut werd het 0-1. Met een splijtende pass, zette Saït Alparslan aanvaller Abdel Tufi vrij, die beheerst afrondde. Hiermee leek de Haagse toon te worden gezet, ware het niet dat de Delftenaren zich goed in de wedstrijd beten. Vanuit een compacte defensie hoopte ze op een creatieve ingeving van de ervaren Donny van Ooijen.
De 32-jarige aanvaller streek in 2019 in Delft neer na 2 jaren blessureleed te hebben gehad. Na gespeeld te hebben in de top van het amateurvoetbal voor clubs, zoals Katwijk en Rijnsburgse Boys, hoopte hij immers zijn plezier weer terug te vinden op Sportpark Kerkpolder. Deze ingeving kwam in de 25e minuut waarbij hij goed over de rechterflank doorkwam en een teruggetrokken voorzet gaf op Guillermo Pavia Vidal die de bal in de verre hoek neerlegde: 1-1.
Na de thee bracht trainer Oussama Bekkaoui direct een tweetal wissels in te noemen Jersylee Riley en Ferrani Florencia in. De Hagenezen waren ook in de tweede helft voetballend gezien, de bovenliggende partij maar eenmaal kijkend naar het scorebord stond het toch echt 1-1. In de 59e minuut kwam FC Skillz weer op voorsprong via Chadion Melfor ditmaal op aangeven van Abdel Tufi. De Delftenaren lieten zich ook hierna niet de van de wijs brengen en scoorden 2 minuten later de 2- 2 via een mooi afstandsschot van een meter of 18 van middenvelder Lesley Dijkman.
In het laatste half uur leek FC Skillz een andere versnelling te hanteren. In de 67e minuut kwamen ze voor de derde keer vanmiddag op voorsprong. De schoonheid van het doelpunt kende echter zijn weerga niet. Jersylee Riley schepte de bal de zestienmeter in. Aanvoerder Samir el Moussaoui nam de bal op zijn borst aan en werkte de bal vervolgens achter  de andere aanvoerder en ook doelman Reinder Pul via een halve omhaal. De manier waarop de Haagse routinier de bal afwerkte, had veel weg van een spits met een zogeheten ‘neusje voor de goal’.
Na het doelpunt etaleerde FC Skillz haar voetballende klasse meer en meer en kwam Full Speed er simpelweg niet aan te pas. In de 86e minuut schoot Joël Mayala de 2-4 in de touwen op aangeven van de talentvolle Abdessamie el Bouzrouti, die normaal zijn minuten maakt voor FC Skillz Onder 23. In de 90e minuut tekende Chadion Melfor aan voor zijn voor de tweede doelpunt van de middag op assist van de 17-jarige Sammy Ikeme en scoorde 2-5.
De middag kende een uiterst weerbaar Full Speed tegen een sterk voetballend FC Skillz, die middels het kracht van het collectief de punten mee naar het Wateringse Veld mocht nemen.
Foto: Alex Pronk / Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button