Wedstrijdverslag

FC Skillz wint topduel van Westlandia

In een rechtstreeks duel in de top van de 2e klasse E mochten de nummer twee (FC Skillz) en nummer vier (Westlandia) uitmaken wie mee blijft doen in de top van de ranglijst en wie voorlopig moet afhaken. In een spannend duel trok FC Skillz uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind.

Onder leiding van scheidsrechter Majenburg ontspon zich een intense wedstrijd op Sportpark de Hoge Bomen. Voor Westlandia was het haar eerste thuiswedstrijd van dit jaar en het wilde zich waardig presenteren aan haar thuispubliek. De beginfase was voor FC Skillz. De Hagenezen legden een hoge intensiteit op de (kunst)mat en leken de Westlanders hier ook mee te verrassen. De intensiteit in combinatie met vlot en frivool combinatiespel was een kracht te noemen, daar Westlandia hier geen antwoord op had. In de tiende minuut beloonde de club, gelegen in het Wateringse Veld, haar goede spel. Zo stoomde Joël Mayala de rechterflank op. Gaf een bekeken voorzet op Chadion Melfor, die vanuit de eerste aanname zich vrijspeelde en legde de bal in de verre hoek: 0-1. De equipe van hoofdtrainer Oussama Bekkaoui gaf haar goede spel vervolg door verschillende aanvallen op te zetten en het doel van Jari Duivesteijn onder vuur te nemen.

Na dertig minuten herpakte Westlandia zich en zocht naar openingen voorwaarts, gesteund door wat meer fysiek in de strijd te gooien. Middels de snelle lange bal op onder andere de voorwaartsen Tim van der Voort en Stefan Bron, gezamenlijk verantwoordelijk voor zeventien doelpunten, probeerden de Naaldwijkers vanuit de zogeheten ‘tweede bal’ te spelen. Echte kansen kwamen er echter niet voor de thuisploeg, daar het middenveld van FC Skillz met de uitstekend spelende Jersylee Riley en Ferrani Florencia voorop diverse aanvallen ontregelden. Geheel tegen het wedstrijdbeeld in viel vlak voor rust toch de gelijkmaker. Vanuit een voorzet vanaf de zijkant ontstond er een ouderwetse scrimmage in het Haagse doelgebied. De bal viel op gelukkige wijze plots voor de voeten van de 31-jarige Dennis Verbeek, tevens zoon van hoofdtrainer Theo Verbeek. De nummer ’10’ pakte het gekregen cadeautje met alle liefde uit en scoorde 1-1 in de 43e minuut.

Na de doelwisseling eenzelfde spelbeeld. Echter was aanvoerder Samir El Moussaoui geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven en deed Sammy Ikeme zijn intrede voor de routinier. De geruchten dat menig speler van FC Skillz op de bal verliefd is, werden ook in het Westland weer eens onderstreept. De kansen waren er voor FC Skillz. Het enige wat eraan ontbrak was de beloning van het doelpunt. Zo soleerde de jonge Yassin Chentouf langs vijf Westlandianen halverwege het tweede bedrijf. De solo eindigde in een één-tegen-één situatie met de doelman. Daar de soloactie gezien de schoonheid daarvan een doelpunt verdiende, raakte de Haagse aanvaller de bal niet goed, wat maakte dat de doelman het schot voldoende kon pareren. Gezien de Haagse dominantie was het de vraag wanneer zij haar goede spel zou belonen. Dit antwoord kwam van de goed ingevallen Abdel Tufi, die vanuit het middenrif door Jersylee Riley werd vrijgespeeld. De aanvaller, woonachtig in Utrecht, bleef uiterst koel in de afronding en noteerde de 1-2 op het scorebord.

Westlandia greep de laatste minuten van de wedstrijd incluis maar liefst acht minuten blessuretijd aan om alles in de strijd te gooien voor een aansluitende treffer. Het leverde een tumultueus, maar vooral spannend slot op waar geen doelpunten meer te noteren waren. FC Skillz nam hiermee de volle winst mee naar het Wateringse Veld in Den Haag.

Related Articles

Back to top button