Wedstrijdverslag

Titanenstrijd tussen FC Skillz en Vitesse Delft blijft onbeslist

Een doelpuntrijke wedstrijd op Sportpark Zonneveld tussen twee teams, die in puntenaantal de tweede plaats in ‘2E’ delen, kende geen winnaar en eindigde in een stand van 3-3. De toeschouwers, die overigens in zeer groten getale aanwezig waren, werden gezien het verloop van de wedstrijd wel op hun wenken bediend.

In aanloop naar de wedstrijd was het voor de jonge oefenmeester Oussama Bekkaoui puzzelen voor wat betreft de achterhoede. Dit gezien de afwezigheid van sterkhouders Samir el Moussaoui en Shibi Rojer. Zo vulde hij het op met jong talent en posteerde de 17-jarige Sammy Ikeme in het centrum van de verdediging. Gezien de sportieve context van de wedstrijd pakte het sfeerteam van FC Skillz uit om de jongens op het veld, dat extra zetje te geven in de vorm van de ‘twaalfde man’. Zo werden beide teams met het nodige vuurwerk en spektakel onthaald om daarmee de belangen te onderstrepen.

Vanaf de aftrap was meteen al duidelijk dat beide teams, voetballend gezien, het beste uit elkaar haalden. Vitesse Delft trok voorwaarts en dat was ook dezelfde windrichting, die FC Skillz opging. Het resultaat hiervan was dat er een open wedstrijd ontstond met een hoog amusementsgehalte. Beide teams waren dreigend te noemen, maar echt grote kansen bleven nog uit. In de 31e minuut dachten de Delftenaren op voorsprong te komen. De dienstdoende arbiter beoordeelde de situatie echter als buitenspel en keurde het doelpunt af.

In het laatste kwart van de eerste helft kreeg de club gelegen in het Wateringse Veld in Den Haag wat meer grip op het middenveld. Dit vanuit goed combinatievoetbal waarbij de passing wat nauwkeuriger leek te worden en de spelers elkaar vandaaruit wat makkelijker konden vinden. In de 37e minuut stak Adam Bekkaoui, Ferrani Florencia de zestienmeter in. De gelegenheidsaanvoerder probeerde de Delftse doelman te omspelen, echter bracht hij hem ten val waarop de arbiter een penalty gaf. Chadion Melfor nam de honneurs waar en schoot de bal onberispelijk achter Lennart van den Hengel binnen en bracht hiermee FC Skillz op voorsprong. Twee minuten later kwam Vitesse Delft op gelijke hoogte, ook vanuit een gegeven penalty, door Duncan Sjerp: 1-1.

Na de doelwisseling kwam een getergd FC Skillz uit de kleedkamer. De Hagenezen schakelde door en waren op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er dan ook in de 50e minuut. Chadion Melfor nam het Delftse doel vanaf een meter of achttien onder vuur. Het schot werd in eerste gepareerd, maar in de rebound was Abdel Tufi er als de spreekwoordelijke kippen bij en had de bal voor het intikken: 2-1. Vitesse Delft zocht naar een antwoord waarop de mooie duels op het middenveld de intensiteit van de wedstrijd illustreerde. Aan de kant van de Delftenaren was Patrick dos Reis Tavares de personificatie van de Delftse ‘wil om te winnen’. De 26-jarige middenvelder is inmiddels aan zijn vierde seizoen bezig bij Vitesse Delft, daar hij eerder uitkwam voor Rotterdamse regioclubs zoals Spartaan ’20, Leonidas en Sparta AV.

In de 72e minuut bouwde FC Skillz haar voorsprong uit tot 3-1. Een werkelijke prachtige “one-touch” aanval van Chadion Melfor via Djurandy Swedo belandde bij Abdel Tufi, die zijn tweede doelpunt van de middag mocht noteren. Vitesse Delft ging niet bij de pakken neerzitten en scoorde een minuut na het doelpunt de aansluitende 3-2 via Dominique Aries. Met nog vijftien minuten op de klok was Vitesse Delft naarstig opzoek naar de gelijkmaker, gesteund door het snelle tegendoelpunt. Het spel ging op en neer, waarbij beide teams geen geheim meer maakten van hun passie voor het voetbal. In de 83e minuut kwam dan toch de gelijkmaker voor Delftenaren. Het was ook Duncan Sjerp, die op aangeven van Dominique Aries voor zijn tweede doelpunt mocht aantekenen. Zo werd het een gelijkspel op Sportpark Zonneveld en blijven de teams dan ook op basis van het puntenaantal de tweede plaats delen.