Wedstrijdverslag

Volwasssen FC Skillz te sterk voor HMSH

De wedstrijd tussen HMSH en FC Skillz was – naar aanleiding van de verdrietige gebeurtenissen ten gevolge van de aardbevingsramp in Turkije – een week verplaatst. Een voetballend sterk, maar vooral volwassen, FC Skillz liep in het laatste gedeelte van het tweede bedrijf uit tot een ruime overwinning van 1-5.

Voor de aanvang van de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden om op een respectvolle manier stil te staan bij de slachtoffers van de aardbeving, die het zuiden van Turkije heeft geteisterd. Aan de kant van HSMH kende de natuurramp een vervelende nabijheid vanwege getroffen familie, vrienden en kennissen van leden. In dat licht hield de vereniging ook de afgelopen weken een grootschalige actiecampagne middels een inzamelings- en actiedonatie, die zeer geslaagd is geweest om zo hun verantwoordelijkheid te nemen. Op sommige momenten is voetbal immers een bijzaak.

Voor wat betreft de wedstrijd lag er een mooie deken van wederzijds respect over de wedstrijd heen, zo ook gezien de context van de afgelopen weken. HMSH had het plan om de linies compact bij elkaar te houden en FC Skillz het spel te laten maken. Dit mondde ook uit in een aanvallend FC Skillz op zoek naar openingen vanuit goed en snel combinatiespel. In de vijftiende minuut brak Abdel Tufi eigenhandig de ban door een solo af te ronden en 0-1 op het scorebord te noteren. HMSH liet zich echter niet van de wijs brengen door het relatief vroege tegendoelpunt. De bewoners van de Vrederustlaan lieten ook zien aan de bal erg vaardig te zijn, waarbij de meeste dreiging uitging van de jonge Jamal van Helvoit, normaliter uitkomend in de Onder 23 van HSMH.

FC Skillz was naarstig opzoek naar het tweede doelpunt om de score uit te bouwen en had een volledig overwicht. Gezien de overvolle verdediging van HMSH bleef het toch een uitdaging om er goed doorheen te komen. Op slag van rust viel echter de gelijkmaker. Vleugelaanvaller Baris Dögrusöz kwam vanaf rechts door en gaf een voorzet. Jamal van Helvoit anticipeerde hier het snelst op en rondde deze beheerst af: 1-1.

Na de doelwisseling deed de jonge oefenmeester Oussama Bekkaoui wat tactische omzettingen en bracht Djurandy Swedo in. De wissel betaalde zich in de 62e minuut uit. Routinier Shibi Rojer bracht de bal vanaf de zijkant op een bekeken wijze in. De bal toucheerde in eerste instantie Abdel Tufi en in tweede instantie belandde hij op het hoofd van Djurandy Swedo, die hem tegendraads achter de 19-jarige doelman van HMSH, Youssri Allouya, kopte: 1-2.

Zes minuten erna was het – kijkend naar de aangever en de afmaker – precies andersom. Zo gaf Djurandy Swedo nu een assist op Abdel Tufi, die met zijn linkerbeen voor de 1-3 zorgde. Inmiddels liep centrale verdediger Arda Genc op een ongelukkige wijze tegen zijn tweede gele kaart aan, wat maakte dat HMSH met tien man stond. Ondanks de voorsprong bleef de vereniging gelegen in het Wateringse Veld rustig aan de bal en zocht met de juiste concentratie naar de mogelijkheden voorwaarts. Een sterk ingevallen Saït Alparslan liet wederom zien over een mooie basistechniek te bezitten. Zo kwam hij in de 83e minuut vanuit een goed ingezette solo-actie door. De Turkse baltovenaar gaf een voorzet op wederom Abdel Tufi, die de bal in één keer uit de lucht haalde en de hoek in volleerde: 1-4. Luttele minuten voor tijd – bekroonde de man in vorm aan de kant van FC Skillz – Abdel Tufi zijn goede wedstrijd door ook zijn vierde doelpunt van de wedstrijd te maken: 1-5.

Dat voetbal verbindt is immers een understatement te noemen. Terugkijkend naar de wedstrijd kunnen beide ploegen concluderen, dat sportiviteit, respect en vooral verbinding centraal stond. Voetbal doet je afleiden van zorgen, brengt plezier en is een houvast in moeilijke tijden, zoals in de afgelopen weken, dat is bij het duel HMSH-FC Skillz weer eens gebleken.