Wedstrijdverslag

FC Skillz overtuigend langs Den Hoorn

Voor de achtste finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup kruisten tweedeklasser FC Skillz en eersteklasser sv Den Hoorn de degens voor een avondwedstrijd op Sportpark Zonneveld. FC Skillz boekte een overtuigende zege en kwalificeert zich hiermee voor de kwartfinales.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Ed Toonen liet FC Skillz zich zien. Hoge intensiteit gecombineerd met goed en vlot combinatievoetbal kenmerkte de Hagenezen de eerste fase van de wedstrijd. In de vijftiende minuut opende aanvaller Yassin Chentouf de score: 1-0. FC Skillz domineerde meer en meer en zocht volop de aanval. Het bleek voor de bezoekers een heuse opgave om onder de druk uit te spelen, daar ze van tijd tot tijd de 24-jarige aanvoerder, Robin Zwartjens, zochten om aansluiting voorwaarts te vinden, die aanvankelijk in de spits geposteerd stond.

In de dertigste minuut staken de Hagenezen wederom hun liefde voor de bal niet onder stoelen of banken. Een flitsende aanval, die over meerdere schijven ging waarbij Saït Alparslan één van de hoofdrolspelers was met een geweldige actie, die leidde tot een voor-assist, die bij Shibi Rojer terechtkwam. De routinier speelde op zijn beurt Yassin Chentouf vrij, die genadeloos afvuurde en de bal achter doelman Robert Jan Kuipers kreeg: 2-0. Veel kansen kreeg sv Den Hoorn niet. Eenmaal in balbezit was de passing niet zuiver genoeg om echt tot aanvallen te komen.

Op slag van rust werd het ook 3-0 voor de zaterdag tweedeklasser. Stan Lops trapte een bal van achteruit voorwaarts. De bal was vergelijkbaar met hoe Frank de Boer, Dennis Bergkamp de diepte in stuurde en achter de laatste linie legde tijdens de WK kwartfinale die toen eindigde met een 2-1 winst voor Nederland. Toen was Dennis Bergkamp ook daadwerkelijk de afmaker, maar nu was het Abdel Tufi, die afgelopen weekend nog viermaal het doel trof en ook nu onderstreepte een neusje voor het doel te hebben.

Na de doelwisseling brachten beide equipes wat wissels in. Het spelbeeld was echter hetzelfde. Ondanks het klassenverschil was FC Skillz heer en meester te noemen en moest sv Den Hoorn het onderspit delven. In de 53e minuut beloonde de Turkse baltovenaar, Saït Alparslan zijn goede spel met een mooi doelpunt: 4-0. Sv Den Hoorn kwam nog terug tot 4-1, maar dat bleek een doelpunt voor de zogeheten statistieken te zijn.

Foto: Aad van der Knaap / Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button