Wedstrijdverslag

Quick en FC Skillz spelen vorstelijk oefenduel

Dat voetbal verbindt is inmiddels een understatement te noemen. Zo vonden Derde Divisionist Quick en eersteklasser FC Skillz – beide ‘slachtoffer’ van de vorst zondag – elkaar voor een interessant oefentreffen maandag op Sportpark Nieuw Hanenburg.

Wedstrijdritme, een veel gebruikte term binnen het voetbal. Een term waar menig training geen uitkomst aan biedt, maar waar echt alleen het spelen thans een gedeelte van een wedstrijd toe reikt. In het opdoen van wedstrijdritme zit vaak ook de grootste winst bij het spelen van een oefenwedstrijd, zo ook tijdens het treffen tussen Quick en FC Skillz, daar waar er ook zeker vlagen van zeer goed voetbal van weerszijden te bespeuren was.

Dreiging

De beginfase van de wedstrijd was voor de Haantjes daar waar de thuisploeg snel diepte zocht via de vaardige buitenspelers, Abdul Sango en Joshua Emegha. Het waren ook deze twee talentvolle voorwaartsen, die voor de meeste dreiging zorgden voor het doel van FC Skillz-doelman Giovanni Spaan. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de bezoekers uit het Wateringse Veld steeds beter in hun spel. Het middenveld vond elkaar geleidelijk aan makkelijker en vandaaruit werd er beter ‘doorgevoetbald’. De grootste kans voor FC Skillz in het eerste bedrijf was voor Abdel Tufi, die vanuit een rebound de paal op zijn weg vond. Quick brak echter de ban. De 32-jarige Enzo Huntink legde in de 38e minuut aan voor een vrije trap en krulde deze beheerst de kruising in: 1-0. Met een nipte voorsprong voor de thuisploeg werd de rust dan ook gehaald.

Wissels

Beide trainers, Paul van der Zwaan en Oussama Bekkaoui, brachten in de rust diverse wissels in. Dit om eenieder zijn wedstrijdritme op te laten doen. Aan de kant van FC Skillz liet Mostava Frederik zich in een korte tijd gelden en bracht de eersteklasser in de 52e minuut met een droge schuiver op gelijk hoogte: 1-1. Beide equipes bleven doorwisselen, waarbij ook Rachid Bouyaouzan en Ferdi Ekinci hun intrede deden voor de Haantjes. Naarmate de tweede helft zich vorderde werden de ruimtes wat groter aan weerszijden. Vanuit een omschakelmoment was Ricky van Mierlo, vorig seizoen nog spelend voor het Wateringse VELO, er als de spreekwoordelijke kippen bij en bracht Quick wederom op voorsprong: 2-1.

Jacht

FC Skillz-trainer Oussama Bekkaoui maande zijn equipe vooruit op jacht naar wederom de aansluitingstreffer. Het veldspel ging nog aardig gelijk op, daar Quick eerder voor balbezit en het geduld koos, dan echt de drang voorwaarts. In de absolute laatste tellingen van de wedstrijd slalomde Joël Mayala zich op zeer knappe wijze de zestienmeter in, liet met zijn schot zelfs nog doelman Patrick Zunderdorp kansloos. Echter had hij het geluk niet aan zijn zijde en ging de bal rakelings langs het doel. De eindstand bleef dan ook 2-1 in het voordeel van Quick.

Wedstrijdritme

De grootste winst voor beide equipes zat hem vooral in het opdoen en behoud van wedstrijdritme. Zo hebben zowel Quick (zondag 10 december uit bij UNA en zaterdag 16 december thuis tegen Sportlust’46) als FC Skillz (zaterdag 9 december thuis tegen sv Den Hoorn en zaterdag 16 december uit tegen TAC ’90) nog twee wedstrijden te gaan tot aan de winterstop om op een goede wijze 2023 te beëindigen.