Wedstrijdverslag

FC Skillz presenteert zich waardig, maar delft onderspit tegen Quick

Na eerdere winstpartijen op eersteklassers DSO en sv Den Hoorn trof FC Skillz Derde Divionist Quick voor de kwartfinale in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup. Een affiche waar menig voetballiefhebber in de regio reikhalzend naar uitkeek, want de vraag was vooral hoe FC Skillz zich, voetballend gezien, zal verhouden tegen de nummer zes uit de Derde Divisie Zondag?

Gezien het verschil in klasse tussen de twee ploegen, ging ook nu het voetbalcliché over de strijd tussen David en Goliath geheel op. Quick ving de wedstrijd aan met haar A-elftal, daar – los van het sportieve aspect – ook de (Haagse) prestige immers op het spel stond. Na een minuut of tien had Quick al haar eerste tegenvaller. Zo viel Lennaert Massar geblesseerd uit, die werd vervangen voor de rappe Joshua Emegha. De beginfase was voor de ‘Haantjes’, die middels goed voetbal onder aanvoering van spelverdeler, Rachid Bouyaouzan voorwaarts trok. De nummer ’10’ van Quick zocht – vanuit zijn vrijheid – de ruimtes over het gehele veld, om vandaaruit de aanvallers in stelling te brengen. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet, al werd er wel tot tweemaal toe een doelpunt van Quick wegens buitenspel afgekeurd door de dienstdoende arbiter, die werd ondersteund door twee neutrale assistent-scheidsrechters.

Gaandeweg de eerste helft vorderde vonden de spelers van FC Skillz, met hun bekende combinatiespel, elkaar wat beter. Ze speelden zich wat makkelijker onder de ‘eerste druk’ van Quick uit, waarbij er mogelijkheden ontstonden voor zowel Djurandy Swedo als Abdel Tufi. De 18-jarige doelman van Quick, Jesper Hegie, werd echter niet voldoende getest omdat in de laatste fase het geluk eraan ontbrak om de trekker voldoende over te kunnen halen. De dreiging hield wel aan, want ook Yassin Chentouf en Farid Overman meldden zich wat frequenter in het strafschopgebied, waardoor Quick toch enkele keren onder onverwachte druk kwam te staan. De wedstrijd leek de rust te halen met de brilstand, maar Quick kwam kort voor rust op voorsprong via een corner van Rachid Bouyaouzan, die de inlopende Frank van der Heiden bereikte en die scoorde de openingstreffer: 1-0

In de tweede helft ging de wedstrijd wederom gelijk op. Oussama Bekkaoui bracht de 19-jarige Naoufal el Haddioui in om het ‘voetbalgogme’ wat meer te voeden. Quick bleef echter zeer volwassen in de uitvoering van haar taken. Het spel golfde enigszins over en weer, waarbij FC Skillz zich allerminst verstopte en met veel bravoure naar voren bleef voetballen. In de 65e minuut werd er een fout in de verdediging van FC Skillz ten gevolge van een miscommunicatie genadeloos afgestraft door Jaap Fischer, die op doelman Anouar Azhoum doorliep en de bal nipt langs hem wipte: 2-0.

Met nog twintig minuten op de klok geloofde FC Skillz nog in een aansluitende treffer. Zo bleef de club gelegen in het Wateringse Veld rustig in haar spel, op zoek naar openingen in de goed georganiseerde verdediging van Quick. Mogelijkheden waren er immers ook nog voor bijvoorbeeld Abdel Tufi, die vanuit een goede demarrage in het strafschopgebied van de ‘Haantjes’ kwam. Het schot had alleen niet de juiste hoeveelheid aan kracht, waardoor je het niet een serieus wapenfeit kon noemen. Omdat de energie van weerszijden wat leek weg te vloeien, werden de ruimtes wat groter en het spel wat opener. Echter werd er door beide teams niet voldoende van geprofiteerd te wijten aan een zekere onzorgvuldigheid in de passing. De eindstand van de wedstrijd werd bepaald door Ferdi Ekenci, die een Haags cadeautje (lees: foutieve inspeelpass van de doelman van FC Skillz) in alle vrijheid mocht uitpakken: 3-0.

FC Skillz presenteerde zich dan ook waardig op het Sportpark Hanenburg en verlaat met opgeheven hoofd het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup. De details in de vorm van onoplettendheden en/of schoonheidsfoutjes maakten alleen wel het verschil in dit duel in het voordeel van Quick. Dit zoals Johan Cruijff het mooi verwoordde: ‘Voetbal is een spel van fouten, degene die de minste maakt is de beste’.