Wedstrijdverslag

Ongelukkig FC Skillz verliest topper tegen Forum Sport in blessuretijd

In het voetbal krijg je niet altijd, wat je verdient, want dat is immers ook hét voetbal. Topwedstrijden worden veelal beslist op details of momenten, zo ook zaterdag op Sportpark Zonneveld. Zo besliste Forum Sport de wedstrijd tegen gastheer FC Skillz in de absolute extremis in haar voordeel en nam de drie punten mee naar Voorburg.

In de kopgroep van de eerste klasse is het gezien de wekelijkse (lees: wisselende) resultaten het spreekwoordelijke stuivertje wisselen. De druk neemt daarbij ook toe daar de punten erg duur kunnen zijn. Zo kwam Forum Sport op bezoek bij FC Skillz met daarbij één punt in het Voorburgs voordeel in de stand van de competitie. Aan de voorkant was het dan ook uit te tekenen, dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder zouden doen en kon gesproken worden van een regelrechte topper.

Zo ontvouwde de wedstrijd, gekenmerkt door waterkoud weer, zich immers ook. Kijkende naar het begin kwamen de bezoekers het beste uit de startblokken. Met veel druk voorwaarts probeerde Forum Sport het spel te maken en liet zich zeker niet de kaas van het brood eten. Zo betaalde het goede spel van de Voorburgers zich in de tiende minuut uit. De 19-jarige Sven Koppenol brak de ban door de 0-1 te scoren en hiermee zijn zevende treffer van het seizoen te noteren. Na het vroege tegendoelpunt leek FC Skillz wakker te zijn geschrokken en daalde het besef, dat er een ander (voetbal)vaatje getapt moest worden wilde de thuisploeg een rol van betekenis spelen in de wedstrijd.

Het besef kenmerkte zich vooral door het gegeven, dat de duels om de zogeheten ‘tweede bal’ meer en meer werden gewonnen. Zo werd er halverwege de eerste helft nog een bal van de lijn gehaald door Forum Sport en moest de verdedigende linie onder leiding van aanvoerder Nychel L’ami alles op alles zetten om Abdel Tufi in toom te houden. Daar FC Skillz de regie halverwege de eerste helft overnam, trok de thuisploeg deze lijn in de tweede helft naadloos door. Hoofdtrainer Oussama Bekkaoui liet een getergd FC Skillz los en het was gezien de dominantie simpelweg wachten op de gelijkmaker. De thuisploeg loste diverse schoten op het Voorburgse doel af, waar doelman Petter van Pruijssen een grote ‘sta-in-de-weg’ bleek te zijn en er een aantal keer goed bij zat.

Forum Sport had niet het gewenste antwoord op de aanvallende aspiraties van de thuisploeg, hield vooral tegen en loerde in de welbekende omschakeling op een kans. Zo tikte de wedstrijd een goed niveau aan, daar waar twee ploegen streden voor wat ze waard waren. Dit waar menig toeschouwer het – ondanks de kou – toch behoorlijk warm van kreeg.

De eerdergenoemde dominantie van FC Skillz betaalde zich rond de zeventigste minuut uit, daar Yassin Chentouf aantekende voor de 1-1. Met nog dertig minuten op de klok bleef het ongekend spannend. Beide ploegen verstopten zich immers niet en leken ook zeker geen genoegen te nemen met ‘slechts’ een punt. In de laatste fase dacht de thuisploeg gezien haar dreiging en de vele kansen aanspraak te maken op de winnende treffer, maar die bleef op wonderbaarlijke manier uit. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, ware het niet dat het einde een anticlimax kende voor de thuisploeg. In de 93e minuut kende Forum Sport één van de weinige kansen in het tweede bedrijf. Zo bevond Pjer Bom zich in een kansrijke positie. De invaller hield het hoofd koel en verschalkte doelman Giovanni Spaan hiermee: 1-2.

Forum Sport kende zichzelf hiermee als gelukkige winnaar in een zeer sportieve wedstrijd met een hoog attractiviteitsgehalte waarbij de ploegen elkaar tot grotere hoogtes deden stijgen. Rest de vraag of je geluk nou wél of niet kunt afdwingen? Het antwoord moet ik de lezer schuldig blijven, want ook dat is de charme van de mooie (voetbal)sport.

Foto: Bert Tielemans / Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button