Wedstrijdverslag

FC Skillz sluit kalenderjaar af met zege op TAC ’90

De definitie van goed voetbal hoeft niet gepaard te gaan met een vloeiende aanval of een mooie individuele actie of pass. Goed voetbal kan ook gedefinieerd worden vanuit de context van het tonen van strijd, beleving, passie en de absolute wil om te winnen. Juist dat laatste stond centraal tijdens de wedstrijd tussen TAC’90 en FC Skillz, waarbij de bezoekers er met een nipte zege vandoor gingen.

Daar zowel TAC’90 als FC Skillz veelal bekend staan om hun frivoliteit, creativiteit en liefde voor de bal was het op voorhand de vraag of de ploegen elkaar zouden bevechten met gelijkwaardige (voetbal)wapens. Saillant detail is dat veel spelers elkaar kennen vanuit een voetbal- of clubverleden of zelfs een vriendschap. Tel daarbij op, dat de wedstrijd gaat om een regelrechte Haagse derby, waarbij de factor prestige ook een rol speelt en je hebt ingrediënten genoeg voor een waar (voetbal)spektakel op Sportpark de Verlichting.

Van meet af aan ontspon zich een wedstrijd met de nadruk op strijd tussen TAC’90 en FC Skillz. Veel duels en beleving werden tentoongesteld en de wederzijdse spanning was voelbaar. Zo ook langs de lijnen. De eerste fase van de wedstrijd kende van weerszijden geen grote kansen. Aan de kant van TAC’90 speelden Mo el Ousrouti en Mounir Madroni vanuit een vrije rol, die samen met aanvoerder Randall Labordus voor de meeste creativiteit zorgden. Om dit gevaar vanuit een tactisch oogpunt te lezen, speelde TAC’90 in de zogeheten ‘kerstboomformatie’ bekend als 1-5-3-2. Heel toepasselijk met de feestdagen die naderen.

De bezoekers van FC Skillz schuwden op hun beurt ook zeker de duels niet. Hoofdrolspelers aan die zijde waren Djurandy Swedo en Mo Ouarakki, die wat mogelijkheden kenden. De eerdergenoemde strijd speelde zich veelal af op het middenveld, echte kansen daargelaten. Dat de wedstrijd meer dan gelijk opging toonde het scorebord ook, want de rust werd met de brilstand gehaald.

Na rust kwamen beide equipes dan ook ongewijzigd uit de kleedkamer. Het spelbeeld was daarmee ook ongewijzigd, feit was alleen al wel dat de spanning toe leek te nemen. De strijd ging vandaaruit ook in een hogere versnelling. Het spel werd daarmee toch wat onzorgvuldiger met daarop als gevolg, dat het winnen van de ‘tweede bal’ een grote rol begon te spelen. Aan de kant van de bezoekers nam Adam Bekkaoui hier het spreekwoordelijke voortouw in.

TAC’90 kreeg daarentegen de eerste grote kans van de wedstrijd. Het was Hafid Laari die vanuit een voorzet de paal raakte. Kort hierna werd Abdel Tufi aan de kant van FC Skillz in stelling gebracht, omspeelde doelman Dion van Wijk, maar zijn doelpoging mocht toch niet baten. Daar de ruimtes wat groter werden, kenden beide teams toch nog wat kansen. In de 83e minuut bracht FC Skillz-trainer Oussama Bekkaoui Mostava Frederik in om voor wat verfrissing in de voorhoede te zorgen. De wissel bleek een uiterst gouden wissel te zijn, want de fysiek sterke spits stond wel geteld tien seconden in het veld voordat hij de bal mocht aannemen op de rand van het zestienmetergebied. Bij het moment van aannemen, draaide hij zich, nam de bal vol op zijn slof en promoveerde het schot tot doelpunt in de kruising: 0-1.

Dat TAC’90 voor een slotoffensief wilde zorgen was aan de voorkant uit te tekenen. FC Skillz bleef echter fier overeind, waarbij ook opgemerkt mag worden, dat de organisatie een compliment verdiende – met een rol voor Scott Luiten – voor haar taakvolwassenheid. Of de wedstrijd een winnaar verdiende is qua kansenverhouding zeker een negatief antwoord, maar of geluk af te dwingen is weet ik als schrijver nog steeds niet. Feit is wel, dat FC Skillz als winnaar van het veld mocht stappen en met een goed gevoel de winterstop ingaat. Nog twee rondes tot de winnaar van de eerste periode bekend is. Met de wekelijkse wisselende uitslagen in deze sterke eerste klasse in ogenschouw te nemen, is het invullen van een toto een heuse opgave, laat staan het voorspellen wie de eerste periodetitel pakt.

Foto: Sander de Hollander / Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button