Nieuws

FC Skillz op trainingskamp in Marrakesh (2)

De tweede dag van het trainingskamp van FC Skillz in Marrakesh stond volledig in het teken van het opsnuiven van de Marokkaanse cultuur. De cultuur is levendig, dag na dag belichaamd in de kleine gebaren van het dagelijks leven, in feesten, rituelen of simpelweg alledaagse gewoontes.

De dag begon met een traditioneel ontbijt, waarbij de M’smen (Marokkaanse vouwpannekoeken) niet mochten ontbreken. Na het ontbijt volgde een gezamenlijke wandeling van de selectie, waarna de groep zich op mocht maken voor de eerste training.

De training vond plaats op de goed verzorgde velden van Marrakesh Sport City in voorbereiding op de oefenwedstrijd van zondag. FC Skillz zal hierbij aantreden tegen Olympique Marrakech, dat uitkomt op het hoogste amateurniveau in Marokko.

In de middaguren vond een gezamenlijke lunch plaats waarna de volgende teamactiviteit alweer gepland stond. Zo bezocht de equipe van FC Skillz het plein van ‘Djemaa el Fna’.

Djemaa el Fna

Het grote plein Djemaa el Fna ligt middenin de oude medina van Marrakesh en telt als het centrum van de stad. Het plein is altijd heel levendig en telt duizenden bezoekers. Van de vroege ochtend tot de late avond vind je er allerhande kraampjes, souvenirwinkeltjes, eettenten en entertainers van alle soorten.

De dag eindigde het gezelschap met een gezamenlijk diner onder het genot van een hapje en een drankje.

Related Articles

Back to top button