Nieuws

FC Skillz haalt Lars van den Berg (Westlandia) binnen voor komend seizoen

FC Skillz heeft zich voor het komende seizoen verzekerd van de kwaliteiten van Lars van den Berg. De 26-jarige Westlander komt na dit seizoen over van het zaterdagelftal van Westlandia, dat uitkomt in de tweede klasse.

Lars van den Berg kan als speler zowel centraal in de verdediging als op het middenveld terecht. De multifunctionele voetballer heeft de gehele jeugd van Westlandia doorlopen, waarbij hij tussentijds een stap maakt naar de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Na zijn tijd bij Westlandia maakte hij vervolgens een stap naar Maasdijk om vervolgens daarna uit te komen voor VELO om uiteindelijk weer neer te strijken op het ‘oude nest’ Westlandia. Ook heeft hij diverse keren zijn opwachting mogen maken in het Westlandse Elftal.

Lars van den Berg over zijn stap naar FC Skillz: ,,Ik nader de leeftijd van 27  en de jaren die nu gaan komen, gaan als voetballer echt tellen en dan moet ik op mijn best zijn. Daarom is het ook belangrijk voor mezelf om uit mijn comfortzone te stappen en mezelf verder te ontwikkelen.”

,,In de gesprekken met het bestuur en de hoofdtrainer van FC Skillz raakte ik meer en meer geïnspireerd door hun plan, visie maar vooral door de manier waarop ze het voetbal beleven met elkaar”, gaat Van den berg verder. ,,Ik heb met de zaterdagtak van Westlandia vorig seizoen ook twee keer tegen FC Skillz mogen voetballen in competitieverband en ook toen zag ik op basis van het spel en de beleving mezelf al iets wat mij enorm aansprak. Ik ben ervan overtuigd, dat ik bij FC Skillz sportief gezien een stap voorwaarts kan maken en kijk uit naar het komende seizoen”.

Terry Konings, voorzitter FC Skillz: ,,De komst van Lars is voor ons een regelrecht schot in de roos. We denken, dat Lars met zijn kwaliteiten, maar vooral zijn mentaliteit van waarde kan zijn voor het collectief, dat we hebben. Dat Lars als ‘Westlandse jongen’ een stap naar ons weet te maken zien wij als iets moois, omdat we met FC Skillz juist voor verbinding staan en een ieder – sportief gezien – wat te bieden hebben.”

Related Articles

Back to top button