Wedstrijdverslag

FC Skillz sluit eerste deel voorbereiding af met oefenduel tegen XerxesDZB

FC Skillz sloot zaterdag het eerste gedeelte van haar voorbereiding af middels een oefentreffen tegen XerxesDZB. De club – ontstaan uit een fusie in 2010 tussen Xerxes en DZB Zevenkamp – werd afgelopen seizoen kampioen in de eerste klasse en mag haar opwachting maken in de Vierde Divisie.

Zowel FC Skillz als XerxesDZB grepen kort na het einde van het seizoen een periode aan om de nieuwelingen te integreren en een basis te leggen voor de voorbereiding die eind juli wordt hervat. De equipe van FC Skillz-trainer Oussama Bekkaoui is zoals bekend aardig gerenoveerd, des te groter de noodzaak om een begin te maken aan het inslijpen van spelprincipes en patronen.

Voor wat betreft de wedstrijd is er gekozen om deze op te delen in het spelen van drie keer dertig minuten. Beide equipes waren voornemens om gedurende de wedstrijd het nodige door te rouleren, daar het opdoen van speelminuten uiteraard centraal stond voor de spelers.

Gezien het goede veldspel van XerxesDZB kwamen de Rotterdammers op een verdiende 0-1 voorsprong via Ilias el Morabit, afkomstig van KHC Kampen. Enkele minuten hierna volgde ook de 0-2 vanuit een penalty, benut door Orlando Stewart.

Na een onwennig begin beet FC Skillz zich wat meer vast in de wedstrijd, waarbij ook de thuisploeg de nodige kansen kreeg. Zo waren onder andere Hayden Bergen en Jedsel Markes behoorlijk dreigend te noemen en losten zij ook diverse schoten af op het Rotterdamse doel.

In het tweede blok van dertig minuten, kwam FC Skillz terug in de wedstrijd. Eljero Elia (foto) bracht – na goed veldspel van achteruit – Jelaino Fernandes in stelling. De 20-jarige aanvaller bleef uiterst koel en werkte beheerst af: 1-2.

Gaandeweg de oefenwedstrijd zich vorderde deed ook het zonnetje en een hogere  temperatuur hun intrede wat niet geheel ten goede kwam aan het tempo. De bezoekers uit Rotterdam stonden wat lager op het veld en besloten meer vanuit de omschakeling hun kansen te zoeken, daar gezegd moet worden dat de nieuwe doelman van FC Skillz, Wesley Storm, er toch nog een paar keer goed bijzat en het derde doelpunt van XerxesDZB hierbij voorkwam.

Ook FC Skillz kwam in de laatste fase tot kansen, maar de eindstand bleef 1-2 in het voordeel van de bezoekers. Voor de neutrale kijker een attractieve, maar vooral sportieve wedstrijd tussen twee ploegen met aanvallende aspiraties.

FC Skillz hervat haar tweede gedeelte van de voorbereiding op dinsdag 30 juli voor de eerste training om vervolgens oefenwedstrijden te spelen tegen tegenstanders zoals onder andere Zuidland, Zwaluwen Vlaardingen, Forum Sport en Spijkenisse.

Foto: Aad van der Knaap / Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button