Wedstrijdverslag

Stoïcijns FC Skillz boekt zege op Alphense Boys

FC Skillz mocht haar voetbalboek vervolgen met een hoofdstuk in Alphen aan den Rijn voor een wedstrijd tegen de plaatselijke ‘Boys’. De Hagenezen bleven stoïcijns in haar doen en boekten een zege, die haar basis kende in de eerste helft: 0-1.

Het boek dat FC Skillz – sinds het seizoen van 2021 in het seniorenvoetbal schrijft – kent inmiddels vele hoofdstukken. Dit waarbij de rode draad door het boek de romantiek is van het voetbal en daarmee de liefde voor de bal.

Alphense Boys – geroemd om haar jeugdopleiding – degradeerde vorig seizoen uit de Vierde Divisie en heeft daarbij de nadrukkelijke wens om zo spoedig als mogelijk terug te keren. Tegelijkertijd is het inmiddels geen publiek geheim meer, dat de punten in de eerste klasse behoorlijk duur kunnen zijn, dus dat belooft wat moois.

Voor wat betreft de wedstrijd was de beginfase voor de thuisploeg. Het eerste wapenfeit kwam dan ook vanuit een goede individuele actie van Thierry Anthony spelend met nummer zeven, maar doelman Wesley Storm pareerde goed. FC Skillz doorstond – zelfs in een heerlijk ‘herfstzonnetje’ – de Alphense beginstorm en begon wat meer in de wedstrijd te groeien. De Haagse liefde voor de bal etaleerde zich meer en meer en de eerste de beste kans was ook meteen een doelpunt voor de bezoekers.Hayden Bergen demarreerde goed door de as en legde collegiaal af op Abdel Tufi, die met een droge knal doelman Victor Timmers kansloos liet: 0-1.

Naarmate de eerste helft zich ontwikkelde was het voor de neutrale toeschouwer leuk om te zien hoe twee ploegen zich met soortgelijke (attractieve) wapens probeerden te bestrijden. Aan de kant van FC Skillz bevonden zowel Jedsel Markes als Abdel Tufi zich in kansrijke positie, maar lieten de kansen – waarbij er zelfs een bal van de Alphense lijn middels een scrimmage werd gehaald – onbenut. Hiertegenover plaatsten ‘The Boys’ uit Alphen ook diverse wapenfeiten via Pierre Theodore Mokanda en Thierry Anthony, maar deze werden niet verzilverd. De rust werd behaald met een 0-1 stand in het voordeel van de Hagenezen.

Na de doelwisseling – gezien de achterstand – een wat getergder Alphense Boys, dat wat sneller diepte zocht. Heel gevaarlijk werd de thuisploeg echter niet, daar het organisatorisch achterin bij FC Skillz goed stond. Wellicht wel de kracht van het collectief te noemen van de Hagenezen in deze wedstrijd.

Ondanks het feit, dat de wedstrijd wat ‘opener’ werd, konden er geen doelpunten meer worden genoteerd op het wedstrijdformulier. Immers, is het zaak om één doelpunt meer te scoren dan de tegenstander om een wedstrijd te winnen én bovenal ‘Voetbal is een spel van fouten, degene die minste maakt wint’ aldus Johan Cruyff en dat was FC Skillz deze middag op Sportpark de Bijlen.