Wedstrijdverslag

Jeugdig FC Skillz speelt gelijk tegen sv Nootdorp

FC Skillz speelde in een enerverend voetbalgevecht in een thuiswedstrijd gelijk tegen sv Nootdorp. Daar het spel over de gehele wedstrijd gelijk opging, was de eindstand van 1-1 uiteindelijk ook wel uit te tekenen en wellicht exemplarisch te noemen voor het spelbeeld.

De algemene mening is inmiddels dat er een taxateur aan te pas moet komen om de punten in de eerste klasse C op waarde te doen schatten, want dat ze met de week duurder worden is één ding dat zeker is. Weerbaarheid is inmiddels ook een thema te noemen. Hoe gaan teams om met tegenslagen? Kom je sterker voor de dag na een verlies van het weekend ervoor? Zien teams een gelijkspel in deze klasse ook als een verlies, gezien de waarde van de punten óf juist als een winst gezien het feit dat er toch nog een punt gewonnen is?

Feit is dat sv Nootdorp, ondanks haar lage klassering met een opmars bezig is. De laatste vijf wedstrijden kende zeven punten, waarbij er vorige week thuis overtuigend gewonnen werd met een 3-1 winst. Winst geeft energie en winst geeft vooral geloof en hoop op beter. Dat de winst de Nootdorpers in de beginfase van de wedstrijd sterkte was overduidelijk te zien. De beginfase was voor de zwart-gelen. Veel beleving, veel strijd, maar vooral veel geloof in een goed verloop van de wedstrijd straalde het Nootdorpse collectief uit. Strijdplan was dan ook om via de fysiek sterke spits, Mitchell Abdoel (vorige week goed voor twee doelpunten) door te voetballen vanuit een dynamisch middenveld dat weer ‘onder’ de spits zou komen. Tot dusver het voetbalinhoudelijke gedeelte.

De sterke beginfase voor de Nootdorpers betaalde zich in de vijftiende minuut uit, daar Randy Stanneveld via een loepzuiver schot voor de 0-1 mocht aantekenen. Verwijzend naar de eerdergenoemde weerbaarheid, is de logische vraag hoe de thuisploeg met deze vroege achterstand zou omgaan. Het was duidelijk, dat FC Skillz voor dit duel uit een ander vaatje moest tappen om een rol van betekenis te spelen in de wedstrijd. De 0-1 stand werkte dan ook als een positieve trigger om beter veldspel op de mat te leggen dan daarvoor en meer in de duels te ‘kleunen’. FC Skillz groeide meer en meer in de wedstrijd en kwam ook een aantal malen kansrijk voor het Nootdorpse doel.

Na bijna een half uur kwam FC Skillz op gelijke hoogte via een afgeweken schot van Mohamed Mohamadi. Na de gelijkmaker bleven de voorwaartsen van de thuisploeg jagen op de voorsprong. Die kwam er echter niet, waardoor de ruststand met 1-1 werd bereikt.

Na rust moest FC Skillz-hoofdtrainer Oussama Bekkaoui noodgedwongen een aantal keer wisselen wat maakte, dat los van het inbrengen van de talentvolle Naoufal el Haddioui, de jongelingen Bilal el Gholabzouri en Ayoub Ajandaf – normaliter spelend in FC Skillz O23 – hun officiële debuut mochten maken in de hoofdmacht.

Het spel golfde in het tweede bedrijf op en neer, daar ook de bezoekers zich een aantal keer in kansrijke positie bevonden maar het vizier niet op scherp hadden staan. De keren, dat zij wel het doel troffen, zoals onder andere Koen van der Gaag deed, vond hij doelman Poya Maleki Seifar op zijn pad.

Met de 1-1 in het achterhoofd van beide teams, hadden zowel FC Skillz als sv Nootdorp de intentie om de winst naar zich toe te trekken. Ondanks deze wil lukte het beide teams niet, want de balans was – ook in de tweede helft – exemplarisch voor het spel en de wedstrijd, wat maakte dat de gelijke stand in de rust, ook een gelijke eindstand werd.

De vraag die rest is, hoe duur is zo’n gewonnen punt? Of hoeveel waarde hebben de twee verloren punten juist voor beide equipes in deze onvoorspelbare eerste klasse C? De lezer mag het zeggen….