Wedstrijdverslag

FC Skillz boekt verdiende zege op DSVP

FC Skillz ontving DSVP voor een thuiswedstrijd op Sportpark Zonneveld. De wedstrijd had de context van van een ‘kat en muis spel’. FC Skillz viel aan vanuit verzorgd voetbal (de kat) en DSVP verdedigde met man en macht en loerde op de omschakeling en dus counter (de kat).
De tactiek van trainer Dennis van der Steen bleek aanvankelijk goed te werken. Vanuit een omschakelmoment was het met de eerste de beste kans van DSVP meteen ook raak via Joey Zonneveld. In de persoon van Joël Mayala volgde een reactie met de gelijkmaker aan de kant van FC Skillz. Drie minuten hierna maakte Ferrani Florencia de 2-1. De vaardige middenvelder slalomde zich langs 3 verdedigers aan de kant van DSVP richting de 16 meter, haalde verwoestend uit en verschalkte daarmee doelman Tom Bénard door de bal in de kruising te plaatsen.  Voor rust viel ook nog eens de 2-2 door Dylan de Haan, de man in de vorm van de Pijnackerse formatie.
Na de doelwisseling verdeelde de inmiddels ingevallen Reda Reddam het spel spelende vanuit het middenrif op zoek naar het sleutelmoment voorin. Dit moment werd gevonden in de 68e minuut daar waar Joël Mayala voor zijn tweede doelpunt van de middag zorgde en 3-2 maakte. De laatste 20 minuten speelde FC Skillz de wedstrijd zakelijk uit en maakte in de blessuretijd nog de 4-2 middels Aimen Said.
Foto’s: Sharon Marica-Lagadeau

Related Articles

Back to top button