Wedstrijdverslag

FC Skillz en St. Maarten spelen vermakelijk oefenduel

Onlangs ontving Haagse nieuwkomer FC Skillz een eervolle uitnodiging om een oefenwedstrijd te spelen tegen het nationale team van St. Maarten. St. Maarten zit momenteel volop in haar voorbereiding voor de Nations League welke in juni van start gaat en zoekt in aanloop daarnaar toe voor de juist weerstand.

Het nationale team van St. Maarten bestaat uit een collectief van spelers, waarvan een gedeelte op St. Maarten woont en voetbalt, maar ook is er een gedeelte aan spelers die in Nederland woont en voor prominente regioclubs spelen zoals SC Feyenoord en FC Lisse, welke respectievelijk uitkomen op Hoofklasse en Divisieniveau. St. Maarten is aangesloten bij de Caraïbische Voetbalunie (CFU) en de CONCACAF. Omdat het tot 10 oktober 2010 een deel van de Nederlandse Antillen was, kon het zich niet aansluiten bij de FIFA en kon het daarom ook nog niet meedoen aan de kwalificatiewedstrijden voor het Wereld Kampioenschap. Al met al een zeer mooi affiche voor de Haagse nieuwkomer dus.

De wedstrijd ontspon zich op het terrein van VUC aan de Kleine Loo, waarbij het begin al een hoog niveau aan amusementswaarde kende. FC Skillz nam dan ook het initiatief in de wedstrijd en verkende het zestienmetergebied van St. Maarten via schoten van Eren Yildirim en Murat Asig. Het eerste wapenfeit wat St. Maarten hier tegenover zette was meteen ook een doelpunt. De rappe aanvaller Michele Pallela kwam in de diepte goed door en rondde koelbloedig af met 0-1.

FC Skillz speelde haar bekende combinatiespel en was een enkele keer dreigend aan de zijkanten. Twan Schreiner kwam in de 26e minuut goed door, gaf een bekeken voorzet op aanvaller Aimen Said maar die was onfortuinlijk in zijn afronding. In de 30e minuut was het wederom raak voor St. Maarten door een snelle uitval, waarbij Gerwin Lake de 0-2 maakte. De ploeg uit het Caribisch gebied kenmerkte zich door veel snelheid in de voorhoede te hebben en ondanks de jeugdige leeftijd die vele spelers hebben, goed en volwassen in de zogeheten ‘organisatie’ te blijven.

Na de thee bracht trainer Oussama Bekkaoui een aantal wissels in om zo eenieder ritme op te laten doen. Met de ingebrachte wissels werd het spel van de Haagse debutant ogenschijnlijk dynamischer wat maakte dat St. Maarten daar geen antwoord meer op had. Zowel Yassin Chentouf als Abdel Tufi kwamen diverse keren goed door, maar St. Maarten had het geluk nog aan haar zijde leek het. Het was immers wachten op de aansluitingstreffer, welke 10 minuten voor tijd ook kwam. De rappe Yassin Chentouf kwam via de flank op snelheid door en gaf hem op een zogeheten presenteerblaadje voor Joël Mayala, die de 1-2 noteerde. De aansluitingstreffer gaf de Haagse debutant de nodige energie, want het bleef doordrukken op zoek naar de gelijkmaker. St. Maarten kwam immers niet meer van haar eigen veld af. Met kunst en vliegwerk kon St. Maarten FC Skillz zich toch nog van het lijf houden, want de gelijkmaker bleef uit en daarmee bleef de eindstand op 1-2 in het voordeel van St. Maarten. Beide teams kunnen terugkijken op een sportief maar ook een zeer vermakelijk oefenduel, waarbij bij beide teams een goed niveau aantikten en het beste uit elkaar haalden.

Foto: Aad van der Knaap

Related Articles

Back to top button