Wedstrijdverslag

FC Skillz te sterk voor sv Nootdorp

FC Skillz mocht op bezoek bij het plaatselijke sv Nootdorp. De Hagenezen wilden zich op hun beurt revancheren voor het verlies van vorige week, daar sv Nootdorp van de spreekwoordelijke ‘nul’ wilde zien af te komen, gezien de slechte start die ze kennen.

Dat sv Nootdorp gebrand was om het tij te keren was één ding wat zeker was. De sportvereniging opgericht in 1950 had zich een betere start van de competitie gewenst, maar kijkt terug op drie verliespartijen. Resultaten moet je echter te allen tijde in de sportieve context bekijken, want het resultaat alleen zegt immers ook niet alles.

Voor wat betreft het verloop van de wedstrijd, golfde het spel over en weer. FC Skillz, gekenmerkt door haar combinatievoetbal, zocht naar openingen voorwaarts en het devies aan de kant van sv Nootdorp was om snel diepte te zoeken via een lange bal op de fysiek sterke Mitchell Abdoel en vandaaruit door te voetballen. Eenieder zijn recept dus. Na een eerder afgekeurd doelpunt van FC Skillz, waren het alsnog de Hagenezen die de ban braken en op voorsprong kwamen. Aanvaller Abdel Tufi zorgde voor de 0-1 score. De geel-zwarten uit Nootdorp lieten zich zeker niet van de wijs brengen door de achterstand en stichtten op hun beurt ook zeker voor gevaar. Zo werd de Haagse dwarslat nog geraakt via een bekeken schot en ook kopte de 24-jarige Abdoel ternauwernood over.

Na de rust kwamen beide teams strijdbaar uit de kleedkamer. FC Skillz probeerde via haar voorwaartsen de voorsprong te vergroten, maar was zo nu en dan iet wat ongelukkig in de afwerking. Daar het verschil maar één doelpunt was, bleef ook zeker het Nootdorpse geloof er en probeerde aanvoerder Dylan Ligeon zijn ploeg hierbij aan de hand te nemen. De 29-jarige vleugelverdediger speelt inmiddels zijn vierde seizoen voor sv Nootdorp na maar liefst 21 jaar voor het Zoetermeerse DSO uit te zijn gekomen.

Met het geloof aan Nootdorpse zijde probeerde het ook op zoek te gaan naar die andere bekende (voetbal)factor, ook wel bekend als geluk. Een lange bal voorwaarts of wellicht een keer van de zijkant moet toch wel een keertje goed vallen, dachten de gastheren. Dit geloof kwam in de 69e minuut ook uit, want vanuit een hoge bal belandde deze ongelukkig door eigen toedoen van FC Skillz in (eigen) doel.

De bezoekers uit het Wateringse Veld onderstreepten een minuut na de 1-1 wederom een belangrijke (voetbal)factor die bekend is als weerbaarheid. De behendige Yassin Chentouf verraste doelman Yannic Augustinus met een gedegen schot: 1-2. Na dit doelpunt was het voor sv Nootdorp een kwestie van ‘alles of niets’ en probeerde het alles op de aanval te gooien in de hoop op een resultaat. Het werd immers ‘niets’. Zo zette Mo Ouarakki spelend met nummer ‘7’ hoogstpersoonlijk zijn handtekening onder de wedstrijd door in de laatste tien minuten tweemaal te scoren. Hiermee werd de eindstand van 1-4 bereikt in het voordeel van FC Skillz.