Wedstrijdverslag

FC Skillz boekt zeer verdienstelijke zege uit bij Verburch

FC Skillz boekte een zeer verdienstelijke zege uit bij Verburch in Poeldijk.

De Haagse nieuwkomer nam van meet af aan het initiatief in de wedstrijd middels haar verzorgde veldspel. Diverse combinaties werden gezocht om de aanvallers in stelling te brengen. Aan de kant van Verburch ontbrak de doelman en aanvoerder Boy Zuiderwijk en werd vervangen door Dylan Kuiper.

In de 29e minuut brak FC Skillz de ban via Abdel Tufi, op assist van Ferrani Florencia. Verburch zocht via de lange bal op Joery Verbeek het gevaar. Echter werd de spits constant geneutraliseerd door een sterk spelende defensie onder leiding van aanvoerder Samir el Moussaoui.

Na de doelwisseling behield FC Skillz de rust om te zoeken naar de openingen in de Westlandse verdediging. Verburch kon hier op haar beurt weinig tegen over zetten en had moeite met het hoge tempo van FC Skillz. In de 62e minuut liep FC Skillz uit op 0-2. Het was wederom Abdel Tufi, die het strafschopgebied in slalomde en stoïcijns uithaalde.

Verburch ging op zoek naar de aansluitingstreffer via opportunistisch spel, alleen werden de Westlanders continue afgejaagd door de Haagse debutant waardoor echte kansen uitbleven. In de 70e minuut maakte aanvaller Djurandy Swedo zijn rentree na lang blessureleed.  FC Skillz speelde de wedstrijd uiterst volwassen uit en nam de overwinning mee naar Wateringse Veld.

Related Articles

Back to top button