Wedstrijdverslag

FC Skillz schuift HVC ’10 eenvoudig opzij

Competitiegenoten FC Skillz en HVC’10 kwamen in de laatste wedstrijd in de bekerpoule tegen elkaar uit. FC Skillz was na de winst op Die Haghe vorige week al door in de bekercompetitie. HVC’10 had een minieme kans op een tweede plek en was eveneens afhankelijk van het resultaat van de andere wedstrijd in de poule tussen Die Haghe en Alexandria ’66. FC Skillz beleefde echter een probleemloze middag tegen HVC’10 en won met 4-1.

In aanloop naar de wedstrijd was het de vraag hoe goed de weergoden de wedstrijd gezind waren. Met de hoeveelheid regen viel het mee. Echter leende de wind zich niet voor een bijrol in het spel, wat maakte dat het in de beginfase voor beide clubs even zoeken was. De eerste wapenfeiten aan de kant van de club uit Wateringse Veld kwamen tot tweemaal toe van Chadion Melfor, die maar liefst twee keer de lat trof vanuit een vrije trap. De eerste keer dat de Hoekse Club opgericht in 2010 dreigend was, was vanuit een gegeven penalty. Beau van der Toorn eiste de penalty op, maar miste deze echter. Hij raakte in eerste instantie de paal en faalde ook in de rebound na goed optreden van doelman Giovanni Spaan.

De kaarten leken geschud, de wind begon wat te liggen en FC Skillz groeide in de wedstrijd middels haar bekende combinatiespel. In de 35e minuut kon Farid Overman vanuit een loopactie, vrij op doelman Khalid el Menkouzi aflopen. De dynamische middenvelder miste, maar had de hulp van Djurandy Swedo die de bal alsnog kon inlopen: 1-0. Vijf minuten later was het wederom Djurandy Swedo, die voor zijn tweede doelpunt van de middag aantekende op aangeven van Jersylee Riley en de 2-0 op het scorebord noteerde. In de laatste fase van het eerste bedrijf leek het veldspel dan ook even iets te snel voor HVC’10 te gaan, want vlak voor rust werd het immers ook 3-0 door Shibi Rojer, die een afvallende bal zo in het netje kon leggen.

De tweede helft kende gezien de stand en het verloop daarvan geen grote hoogtepunten. Beide ploegen brachten wat wissels in en leken zich al klaar te maken voor de eerste competitieronde van volgende week. FC Skillz bepaalde nog steeds het tempo van de wedstrijd en HVC’10 had simpelweg het antwoord niet hierop. Leuk persoonlijk nieuws was er voor aanvaller Sergio Calor, die in de 70e minuut op aangeven na een goede individuele actie van Yassin Chentouf voor de 4-0 zorgde. De aanvaller, die in het verleden in de jeugd van zowel ADO Den Haag als FC Dordrecht speelde, kampte vorig seizoen het gehele seizoen met blessureleed en maakt vanaf dit seizoen pas zijn eerste ‘officiële’ minuten voor FC Skillz.

In de laatste minuten van de wedstrijd zorgde Dylan Bogaards nog voor de 4-1, wat alleen voor de statistieken van belang was. Met de winst op HVC’10 boekte de equipe van trainer Oussama Bekkaoui alweer haar derde overwinning in de bekerpoule en mag zich als gepromoveerde club opmaken voor de vuurdoop in de tweede klasse volgende week uit bij Vitesse Delft.

Foto: Danny Ploegaert

Related Articles

Back to top button