Wedstrijdverslag

FC Skillz wint bekerthriller van Die Haghe

Tweedeklasser FC Skillz en eersteklasser Die Haghe kruisten de degens voor een bekerduel op Sportpark Zonneveld. Door een hattrick van Chadion Melfor (foto) mocht FC Skillz zich als winnaar bekronen na een zeer enerverende wedstrijd, geleid door scheidsrechter Herwin van der Maat.

FC Skillz won haar eerste bekerwedstrijd vorige week en wilde deze zege nu een goed vervolg gegeven. Die Haghe speelde haar eerste wedstrijd echter gelijk en was er juist op gebrand haar eerste winst te boeken in de bekercompetitie. Beide clubs lieten er geen gras over groeien en zetten elkaar onder druk, daar waar de mogelijkheid zich voortdeed. Dit resulteerde in overwegend rommelig spel, omdat de intensiteit hierin de boventoon voerde. FC Skillz brak in de twintigste minuut de ban via Chadion Melfor, die met een fenomale lob van Jersylee Riley de diepte werd ingestuurd. De rappe aanvaller omspeelde doelman Sven Bekking en rondde beheerst af: 1-0.

Die Haghe schakelde een tandje bij in de hoop om aanspraak te maken op de aansluitingstreffer. Spelverdeler Noah Abid probeerde vanuit het middenrif het spel op tempo te verleggen. De nummer ’tien’ vocht daarbij mooie duels uit met Adam Bekkaoui, die hem een lastige middag bezorgde.

Ook na rust waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar en was het klassenverschil, wat er op papier was, niet te zien. Beide ploegen speelden overwegend goed voetbal en haalden een knap niveau. In de 65e minuut kwam Die Haghe dan ook via een gegeven penalty op 1-1. Vijf minuten later antwoordde de club uit Wateringse Veld alweer. Chadion Melfor mocht voor de 2-1 aantekenen op aangeven van Memet Guzelmansur. De ploeg van Marcel Koning legde zich echter hier niet bij neer en begon het geluk via de lange bal te zoeken. In de 79e minuut werd het ook 2-2. De bal belandde vanuit een scrimmage ongelukkig achter doelman Giovanni Spaan.

Met nog tien minuten op de klok, was het dan ook de vraag wie zich als winnaar mocht bekronen in deze spannende wedstrijd. Het zogeheten dubbeltje kon immers beide kanten op. In de 82e minuut zette de man in de vorm aan de kant van FC Skillz, Chadion Melfor, hoogstpersoonlijk zijn handtekening onder de wedstrijd door de 3-2 te maken. De aanvaller noteerde op aangeven van Adam Bekkaoui zijn derde doelpunt van de wedstrijd en jaste de bal de touwen in.

Met de 3-2 winst van FC Skillz op Die Haghe, heeft de equipe van de jonge oefenmeester Oussama Bekkaoui zich met zes punten uit twee wedstrijden verzekerd van een ticket voor de tweede ronde in de bekercompetitie. Poulegenoot Alexandria’66 won met 4-2 van HVC’10, wat maakt dat FC Skillz fier aan kop gaat in de bekerpoule.

Related Articles

Back to top button