Wedstrijdverslag

FC Skillz lijdt nederlaag tegen CWO

In een voetballend schouwspel lijdt FC Skillz haar eerste competitie nederlaag van het seizoen uit bij CWO. De Vlaardingers kwamen halverwege de eerst helft op 1-0. De Wateringers hadden hier vandaag het aanvallende antwoord niet op, wat maakte dat het ook de eindstand was.

Voetbal was wat er vanmiddag centraal stond. Het begin van de wedstrijd kende dan ook een zeer hoog tempo van weerszijden, wat maakte dat beide clubs, voetballend gezien, het beste uit elkaar naar boven haalde. Beleving, wilskracht en een hoog baltempo waren de sleutelwoorden te noemen.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Jersylee Riley echter kreeg hij zijn lichaam niet volledig achter de bal wat maakte dat het schot over ging over het doel ging van van de 26-jarige doelman Leroy Goedhoop. 

CWO wapende zich door snel de oplossing naar voren te zoeken middels de lange bal. Nederlands Futsal international Oualid Tarifit zette hiermee de lijnen van achteren uit en dirigeerde zijn ploeg voorwaarts. 

In een gelijk opgaande eerste half uur was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Jeroen van der Swaluw verschalkte doelman Giovanni Spaan met een schuiver in de korte hoek. FC Skillz zocht hierop het antwoord voor de aansluitingstreffer, maar echt dreigend werd zij niet.

In de tweede helft zakte CWO wat in en liet de Wateringers meer komen. Dit leidde tot een groot veldoverwicht voor FC Skillz, waarbij het creatieve antwoord van de voorwaartsen vandaag uitbleef. CWO bleef immers fier overeind. 

In het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde FC Skillz met diverse wissels voor wat (extra) stootkracht te zorgen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de liefdesrelatie met de bal vandaag meer een ‘haat-liefde verhouding’ was want de scherpte ontbrak wat maakte dat de Wateringers bijzonder slordig aan de bal waren. 

De sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen trok op basis van haar inzet de 1-0 over de streep en gaf hiermee de winst van vorige week op HVC ‘10 een goed vervolg. FC Skillz dient haar rug te rechten om zaterdag het Delftse Concordia thuis te ontvangen voor een vervolg in de competitie.

Related Articles

Back to top button