Wedstrijdverslag

Jeugdig FC Skillz nipt te sterk voor DSO

Voor de eerste ronde in de Sir Winston Cup ging FC Skillz op bezoek bij eersteklasser DSO. Beide clubs kozen, gezien hun overvolle programma, om wat jong bloed in te passen. Dit resulteerde in een mooie, maar vooral energieke wedstrijd welke over en en weer ging.

De eerste de beste kans voor FC Skillz was raak. In de 13e minuut kwam Saït Alparslan aan de rechterkant goed door en nam het doel van Joeri Molenaar onder vuur. In de rebound tikte Abdel Tufi de 0-1 binnen. FC Skillz bleef in dezelfde versnelling spelen en bestormde de helft van DSO via goed combinatiespel.

In de 29e minuut viel ook de 0-2 voor de club gelegen in het Wateringse Veld. Djurandy Swedo beloonde zijn sterke spel van de eerste helft met een doelpunt vanaf de rand zestienmeter. Op dat moment had DSO door, dat ze voor vanavond toch echt een ander vaatje moesten tappen. In de 39e minuut kregen DSO loon naar werken en scoorde de 1-2.

Van beide kanten werd er in het tweede bedrijf volop door gewisseld, wat maakte dat de gemiddelde leeftijd op het veld nog meer naar beneden ging.

Gezien het open spel in combinatie met een nat en snel veld, was het voor de neutrale kijker een zeer verdienstelijke wedstrijd om naar te kijken. DSO bleef aandringen voor de aansluitingstreffer en zocht de fysiek sterke aanvaller Anouar Zibouh om de aansluiting meer naar voren te krijgen.

Ook FC Skillz bleef dreigend met de inmiddels ingevallen Abdisami el Bouzrouti en Edmond Douglas-Bennet, die met hun snelheid en creativiteit voor gevaar bleven zorgen voor de defensie van DSO.

In de 83e minuut viel alsnog de 2-2 via een afgeslagen vrije trap van DSO. In de 87e minuut probeerde de talentvolle Bilal el Gholabzouri met een wonderschone poging vanaf de middenlijn, de doelman aan de kant van DSO, die erg ver voor zijn doel nog te verschalken. Echter pareerde hij deze doelpoging op het nippertje, waar menig toeschouwer het doelpunt al telde, vooral gezien de schoonheid van de poging zelve.

Wat restte was de penaltyreeks, die het jeugdige FC Skillz in haar voordeel besliste. Met een gelijke stand van 7-7 voor wat betreft de score in penalties, maakte Fahd Ouro Solim de 8-7 en bekert de equipe van Oussama Bekkaoui een ronde verder.