Wedstrijdverslag

Ongelukkig FC Skillz verzuimt te scoren tegen Concordia

Het eeuwenoude voetbalgezegde, ‘Je moet scoren om te kunnen winnen’ was illustratief voor de wedstrijd van vanmiddag. De wedstrijd FC Skillz – Concordia eindigde weliswaar in een 0-0, maar als je de kansenverhouding erop na slaat verdiende de wedstrijd één winnaar, ware het niet dat je moet scoren om te kunnen winnen.
FC Skillz leek in de openingsfase absoluut geen last te hebben van de gevoelstemperatuur van -5 graden, want het schoot dan ook uit de startblokken met goed combinatiespel en tal aan kansen, waar menig toeschouwer het warm van kreeg. Zo kwamen zowel Chadion Melfor en Saït Alparslan in kansrijke posities maar beiden hadden het vizier nog niet op scherp. FC Skillz bleef aandringen, wat maakte dat Concordia amper van haar veld afkwam. Doelman Poya Maleki Seifar, vorig seizoen uitkomend voor Spartaan ’20, blonk vanmiddag uit in het verrichten van reddingen en weerde de ene na de andere Haagse doelpoging. Veel konden de Delftenaren zelf hier niet tegenover zetten. Ze moesten het vandaag dan ook hebben van hun inzet, energie en strijd. Leidsman Ed Pieterman voelde de zeer sportieve wedstrijd goed aan, wat maakte dat er een goed tempo behouden kon worden in het spel.
Na de thee, die allicht wat warmer werd gedronken dan normaal gezien de vrieskoud, probeerde de club gelegen in het Wateringse Veld het veldoverwicht om te zetten in de score. Het Delftse centrale duo Bo de Vroege en Stan van Leeuwen had zijn handen vol aan de aanvalsdrift van FC Skillz maar bezweek niet. Aan de schoonheid van het spel van FC Skillz lag het vanmiddag niet, de geruchten dat menig speler op de bal verliefd is, bleken ook vanmiddag waar te zijn.
Halverwege het twee bedrijf probeerde trainer Oussama Bekkaoui middels het inbrengen van onder andere Djurandy Swedo en Jersylee Riley voor wat verfrissing te zorgen om de Delftse muur te slechten. Aanvaller Abdel Tufi werd nog enkele keren goed bediend, maar ook hij was wat ongelukkig in de afwerking te noemen. Om terug te komen op het boek van de voetbalwetten, lees je ook vaak dat als het team met het meeste balbezit de kansen niet maakt, het ook zo kan zijn, dat de tegenstander dat wel met één spaarzame actie wél kan doen. Ook deze wet werd luttele minuten voor tijd bijna onderstreept. Concordia kwam immers in de 82e minuut er via de counter uit, wat tevens hun eerste en enige schot op doel was van vanmiddag. Doelman Giovanni Spaan schatte de bal goed in en redde de poging ternauwernood. Na het laatste fluitsignaal stond dan ook de teleurstellende gelijke stand van 0-0 op het scorebord. FC Skillz mag zich nu opmaken voor de tweede ronde van de KNVB districtbeker, daar zij de koploper uit de Vierde Divisie, RKAVV uit Leidschendam, woensdagavond mag ontvangen voor een thuiswedstrijd.
Foto’s: Franca Dobbe / Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button