Nieuws

FC Skillz MO20 na winterstop in landelijke Divisie 1

FC Skillz MO20 zal na de winterstop als enige regioclub uitkomen in de landelijke divisie 1. De promotie is te danken aan de goede ontwikkelingen in de hoofdklasse. Divisie 1 kent met de indeling gerenommeerde landelijke clubs zoals AFC, DSS en Kadoelen.

Bij de leeftijdscategorieën voor de vrouwen valt op dat de MO19 is vervangen door de MO20 per dit seizoen. De MO19 is momenteel namelijk nog niet goed te organiseren door het geringe aantal beschikbare teams. Daarnaast wil een deel van de meiden, met name degenen die pas in de junioren gestart zijn met voetballen, graag langer wachten met de stap naar de seniorenvrouwen. Door een MO20 aan te bieden voldoet de bond aan die wens en kunnen verenigingen over meer meiden beschikken voor een MO20-team. Zo neemt het aantal MO20-teams toe en kan de KNVB betere competities samenstellen op een kwalitatief zeer goed niveau, met afstanden die prettiger te bereizen zijn.

Terry Konings, voorzitter FC Skillz: ,,We zijn als club meer dan verheugd over de ontwikkeling, die ons vrouwenteam doormaakt. Dit vooral omdat we vorig seizoen pas zijn gestart met het opzetten van een vrouwenteam met een gedegen technische structuur. Als ‘nieuw komende’ vereniging zijn we over het algemeen zeer verheugd maar ook dankbaar voor de ontwikkeling, die we met onze jeugdopleiding doormaken. Zo is ook onze Onder 13 kampioen geworden en gepromoveerd naar Divisie 2.”

,,Het is voor ons als vereniging zaak om door te blijven ontwikkelen als verenging, kijkend naar bijvoorbeeld de vrijwilligers en het ‘verenigingsgevoel’, maar ook naar de ontplooiing van onze talenten. Als zij zich daarbij beter en wellicht sneller kunnen ontwikkelen op divisieniveau is dat een prachtig gegeven met de promoties van de teams. De jeugd heeft immers de toekomst”, aldus voorzitter Konings van FC Skillz.

Related Articles

Back to top button