Geen categorie

FC Skillz maakt indruk en pakt koppositie

Gisteravond mocht FC Skillz de club gelegen aan de Houtrustlaan, SV Duindorp ontvangen voor inhaalwedstrijd. Saillant detail was dan ook, dat als de Haagse nieuwkomer met een overwinning het veld af zou stappen, zij de koppositie van SC Monster over zouden nemen in de 3e Klasse B.
Bij aanvang van de avondwedstrijd werden diverse fakkels en vuurwerk afgestoken om zo voor de nodige sfeer op Sportpark Zonneveld te zorgen. FC Skillz begon goed aan de wedstrijd en toonde middels haar bekende vlotte combinatiespel aan snel op voorsprong te willen komen. Diverse aanvallen werden dan ook gecreëerd vanuit het middenrif onder aanvoering van Ferrani Florencia en Reda Reddam, die daarmee de lijnen uitzette. SV Duindorp bewapende zich door vanuit een gedegen organisatie te opereren en de linies kort op elkaar te houden. In de 28e minuut werd de ban gebroken door Joël Mayala, die een afgeslagen schot van Djurandy Swedo bekroonde met een 1-0 voorsprong. In de 30e minuut kwamen de bezoekers voor het eerst voor het doel van Giovanni Spaan. Heel dreigend werd het echter niet, want de aanval mondde uit in een corner die jammer genoeg geen dreigend vervolg kreeg.
In het 2e bedrijf schakelde de Haagse nieuwkomer naar een hogere versnelling en speelde daarmee SV Duindorp compleet uit elkaar, die het tempo simpelweg niet meer kon bijbenen. De ene na de andere aanval kreeg de Scheveningse verdediging te verduren. In het middenstuk van de 2e helft was het dan ook genieten van het veldspel van FC Skillz voor de toeschouwers. In de 56e minuut kwam Djurandy Swedo door vanaf links en schoot de 2-0 binnen. Twee minuten later trok Ferrani Florencia de trekker over vanaf een meter of 18 en promoveerde de bal beheerst met een krul de rechterkruising in en noteerde daarmee 3-0. Na deze 2 snelle doelpunten kon SV Duindorp amper op adem komen of Abdel Tufi tekende voor de 4-0. In de 73e minuut maakte wederom Djurandy Swedo, die met 2 doelpunten en 2 assists betiteld werd als de ‘man of the match’, de 5-0 en daarmee ook de eindstand.
FC Skillz was oppermachtig aan de bal vanavond. De bezoekers uit Duindorp toonde daarin ook het ontzag en was simpelweg een maatje te klein. Met de winst voor de Haagse nieuwkomer mogen zij zich dan ook de nieuwe, maar vooral trotse koploper noemen van de 3e Klasse B.