Wedstrijdverslag

FC Skillz incasseert nederlaag tegen RKDEO

Promovendi FC Skillz en RKDEO troffen elkaar voor de eerste keer dit seizoen in de eerste klasse. Vorig seizoen kwamen beide verenigingen uit in de tweede klasse.

Gezien het verloop van de competitie toen was de hoop daar, dat RKDEO het ‘Monster’ uit Nootdorp voor FC Skillz zou zijn en dat de beslissing – gezien het verschil in puntenaantal – op de laatste speeldag aan zou komen, daar waar een rechtstreekse confrontatie gepland stond tussen beide verenigingen. De Hagenezen schreven echter een ander scenario uit en werden kampioen op de voorlaatste speeldag. RKDEO promoveerde op haar beurt middels de nacompetitie.

De wedstrijd was nog maar een paar seconden onderweg of er werd al naar de penaltystip gewezen. Een onoplettendheid in de Haagse verdediging werd op onreglementaire wijze hersteld, wat maakt dat Jacky Doorschodt in de gelegenheid werd gesteld om RKDEO vroeg in de wedstrijd op voorsprong te brengen. Doelman aan de kant van FC Skillz, Giovanni Spaan, pareerde de penalty echter stijlvol. Gezien diverse aanvallen leek FC Skillz wakker te zijn geschrokken, maar leek het toch een aantal keren niet heel overtuigd in haar veldspel te zijn.

Dat RKDEO over een gebalanceerde ploeg beschikt was ook in het Wateringse Veld bekend. Na een minuut of twintig kantelde namelijk ook het spelbeeld en kreeg RKDEO wat meer de overhand. Het startsein daarvoor was de 0-1 op naam van Irian Boeschoten, die vanuit een goede loopactie het Haagse doel succesvol onder vuur nam.

In het tweede bedrijf was het voor de thuisploeg duidelijk, dat de slordigheden uit het spel moesten wilde het aanvallend wat meer van betekenis kunnen zijn. Shwendel Cijntje kende op zijn beurt een goede invalbeurt en bracht vanaf het middenrif wat meer energie en creativiteit. Daar RKDEO gezien haar voorsprong niet persé meer naar voren moest, koos het haar momenten zorgvuldig. Zo kwamen de bezoekers in de 56e minuut op 0-2 via een doelpunt van Jazz Vermeer.

Gezien de voorsprong nodigde RKDEO de Hagenezen nog meer uit om haar aanvallende intenties meer tentoon te stellen, wilde het voor een aansluitende treffer zorgen. Diverse Haagse aanvallen ten spijt, want ongeacht de schoonheid van de acties ontbeerde het simpelweg aan rendement in dit duel. In de 84e minuut gooide de ingevallen Tommy Simonis het duel in het slot: 0-3. Een minuut na dit doelpunt, etaleerde Shwendel Cijntje en Mohamed Ouarakki hun onderlinge chemie, waarbij de bal uiteindelijk belandde bij Mohamed Mohamadi, die de statistische 1-3 noteerde. De sportieve wedstrijd kende twee voetballende ploegen, daar waar RKDEO nu in betere vorm stak en de overwinning verdiend mee naar Nootdorp nam.

Foto: Sander de Hollander / Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button