Wedstrijdverslag

FC Skillz O18 wint thriller van Sparta AV O18

In de namiddag ving de wedstrijd aan tussen jeugdlichtingen van de Onder 18 van FC Skillz en Sparta AV. Beide teams hadden – voor wat betreft het verloop van de competitie – de punten meer dan nodig.
Er ontspon zich een ware voetbalthriller waarbij beide teams zich bewapende met de nodige creativiteit, passie en inzet.

Kijkend naar de eerste helft wilde de bal er van weerszijden niet in. FC Skillz was ietwat ongelukkig in de afwerking en voor Sparta AV was de uitstekende keepende Joey Heeneman een grote ‘sta in de weg’ te noemen. Aanvoerder Sammy Ikeme verdeelde het spel vanaf het middenrif, bewaarde de rust en nam zijn team bij de hand, waarbij het collectief een kracht bleek te zijn vanmiddag.

Na de thee ging het wederom gelijk op. De meeste gevaar aan de zijde van Sparta AV kwam van Sohaib el Idrissi, die los van zijn fysiek ook vaardig aan de bal was en zich goed tussen de linies kon bewegen. Naarmate de wedstrijd vorderde, groeide FC Skillz onder leiding van trainer Ryan in haar spel. De creatieve Bilal el Gholabzouri was immers ongrijpbaar te noemen voor de Spartaanse verdediging. Zo zette Bilal FC Skillz in de eerste kwart van de tweede helft op voorsprong, via een flitsende Haagse aanval en dit op assist van de diepgaande Younes Yakhklef. Sparta AV liet het hier niet bij zitten en zocht de aansluitende treffer. FC Skillz hield verdedigend goed stand, waarbij het team voor elke meter voor elkaar vocht. Tien minuten voor tijd gooide dezelfde Bilal met een werkelijk weergaloze solo, welke hij koelbloedig afrondde, het duel in het slot: 2-0. Na het doelpunt besloot Sparta AV va banque te spelen en kwam nog op 2-1. Het laatste doelpunt bleek echter voor de zogeheten statistieken te zijn. FC Skillz won dan ook als zeer sterk spelend collectief de thriller van Sparta AV.