Wedstrijdverslag

FC Skillz sleept met 10 man winst uit het vuur tegen CWO

De wedstrijd FC Skillz tegen CWO was voetballend gezien een lust voor het oog voor de neutrale toeschouwer. Beide ploegen hadden de intentie om voetballend het verschil te maken en dat is van weerszijden ook zeker gelukt. Een half uur voor tijd kwam FC Skillz echter voor het eerst dit seizoen met tien man te staan en verrichte een collectieve heldendaad door de drie punten in het Wateringse Veld te houden.

De thuisploeg kende een flitsende start – vanuit goed combinatiespel – en was voornemens snel de Haagse wil op te leggen. Aanvallers Chadion Melfor en Abdel Tufi kwamen enkele keren dreigend voor het Vlaardingse doel. In de beginfase was het dan ook belangrijk voor CWO om de voetballende storm te doorstaan. Het was de jonge Adam Bekkaoui, die de afgelopen weken glorieert middels zijn doelpunten, die de ban brak voor FC Skillz. Zo mocht hij aanleggen voor een vrije trap van maar liefst dertig meter, die hij vol raakte en zo de linker kruising in promoveerde: 1-0.

Na de voorsprong voor FC Skillz leek CWO de schroom van zich af te hebben gespeeld. Zo kwamen de Vlaardingers beter in hun spel en dit onder leiding van aanvoerder Adnan Bajic. De 29-jarige middenvelder ademt voetbal en dat onderstreept zijn cv dan ook. Zo speelde hij in de jeugd van Sparta Rotterdam en FC Dordrecht en in de seniorengeledingen kwam hij uit voor RKC Waalwijk en topamateurclubs zoals Westlandia, Zwaluwen. De balvaardige Maasluizer probeerde een Vlaardings (voetballend) antwoord voorwaarts te zoeken en dat lukte van tijd tot tijd ook.

Beide ploegen speelden goed maar vooral verzorgd voetbal tot aan de zestienmeter, maar eenmaal in het strafschopgebied ontbeerde vooral het geluk in de zogeheten laatste fase, waardoor het (voetbal)geluk niet kon worden beproefd.

Na de thee was CWO voornemens de aansluitingstreffer te zoeken. In de 56e minuut werd Dwy Kamp na een Vlaardingse aanval vrijgespeeld. De nummer ‘2’ bleef uiterst koel voor het Haagse doel en werkte de bal beheerst achter doelman Giovanni Spaan: 1-1. De gelijke stand illustreerde immers dan ook de gelijk opgaande wedstrijd op Sportpark Zonneveld, waarbij beide ploegen elkaar bestreden met soort gelijke (voetballende) wapens.

Na een heel uur te hebben gespeeld kwam Stan Lops vanuit een sprint zeer ongelukkig in contact met een Vlaardingse aanvaller. Het ongelukkige contact, getuige het natte en dus snelle veld, mondde uit in een valpartij, waarbij dus ook de Vlaardinger ten val werd gebracht. De dienstdoende arbiter kon niets anders stellen dan, dat het gevolg van de valpartij was, dat de Vlaardinger een directe scoringskans was ontnomen. FC Skillz kwam vervolgens met tien man te staan tegen een offensief CWO.

Daar de geruchten, dat menig FC Skillz-speler balverliefd is, wekelijks hun ronde doen, was men uiteraard ook benieuwd of FC Skillz – gezien haar ondertal – verliefd zou kunnen worden op collectief handelen, strijd en vooral (mentale) weerbaarheid? CWO drong meer en meer aan en paste de bekende kantwissel goed toe om FC Skillz uit elkaar te spelen. Zo kwam CWO ook gezien haar overtal in diverse kansrijke posities, maar de bal wilde er niet in. Wat bleek, dat FC Skillz dus wel degelijk uit een ander vaatje kon tappen en dus over meerdere wapens beschikt, dan alleen het voetbal. Er leek een soort (collectieve) kracht vrij te komen, want de ondertal-situatie was bijna niet meer te zien ofwel te tellen leek het.

Vijf minuten voor tijd bereikte de collectieve kracht van de equipe van trainer Oussama Bekkaoui haar summum. Een Haagse aanval over meerdere schijven, die begon bij Adam Bekkaoui, die het veld van achteruit overstak – op een manier, die we bijna alleen maar van Frenkie de Jong kennen – kwam terecht bij de sterk spelende Djurandy Swedo. De rappe Haagse aanvaller, speelde zich op creativiteit maar ook zeker op wilskracht aan de zijkant vrij en bracht Chadion Melfor in stelling, die de bal voor het intikken had en de winnende treffer van de middag maakte: 2-1.

CWO probeerde met de laatste minuten op de klok nog voor de aansluiting te zorgen, maar moest haar meerdere – zo ook in ondertal – erkennen in de thuisploeg, die simpelweg middels de kracht van het collectief de winst uit het vuur heeft weten te slepen. Verwijzend naar Stephen Covey die de cirkel van invloed heeft ontwikkeld, welke in een eerder wedstrijdverslag was aangehaald, stelde de Amerikaanse organisatiepsycholoog ook, dat échte samenwerking ontstaat, wanneer er niet wordt gedacht in termen zoals concurrentie, maar vooral van gezamenlijk winnen, zoals zaterdagmiddag op Sportpark Zonneveld.

Foto: Winfried Klos / Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button