Nieuws

Brandon Cadogan maakt overstap van Zwarte Pijl naar FC Skillz

De 23-jarige Brandon Cadogan (foto) maakt komend seizoen de overstap naar tweedeklasser FC Skillz. De talentvolle linkervleugelverdediger is afkomstig van de Rotterdamse vereniging Zwarte Pijl, momenteel koploper in de derde klasse C.

Cadogan wordt door menig kenner bestempeld als één van de grootste talenten uit de derde klasse. Zo is hij basisspeler bij Zwarte Pijl en is hij – gezien zijn positie – medeverantwoordelijk voor het feit, dat Zwarte Pijl momenteel ongeslagen is in de competitie. In de jeugd speelde hij voor Rotterdamse regioclubs zoals Alexandria’66 en Spartaan’20 om vervolgens op jonge leeftijd een stap te maken naar het seniorenvoetbal en uit te komen voor de Culturele Sportvereniging Zwarte Pijl. Wat Cadogan kenmerkt is los van zijn verdedigende kwaliteiten ook zijn aanvallende aspiraties. Dit wordt onderstreept door het statistische gegeven van zijn aantallen aan bijvoorbeeld assist.

Terry Konings, voorzitter FC Skillz: ,,We zijn zeer verheugd, dat Brandon in ons als vereniging een stap voorwaarts in zijn voetbalcarrière ziet. Brandon heeft een ongekende ambitie, die hij ook durft uit te spreken. Los van zijn voetballende kwaliteiten als individu, denken we ook, dat hij mooi in de groep zal passen, kijkend naar het ‘voetbaldier’ dat hij is.”

,,Dat we onszelf als vereniging willen ontwikkelen is inmiddels geen geheim meer. Het is dan ook belangrijk om ons duurzaam te doen ontwikkelen, gezien dit pas ons tweede seizoen in het seniorenvoetbal is. Brandon past precies in het profiel van deze duurzame ontwikkeling. Hij is jong, ambitieus en toch al rijkelijk ervaren in het voetbal. We zien dan ook enorm uit naar de samenwerking voor de komende tijd met Brandon”, aldus Konings.

Related Articles

Back to top button