NieuwsWedstrijdverslag

FC Skillz wint ‘slag om Vlaardingen’ en pakt periodetitel

Ten gevolge van een eerdere afgelasting troffen CION en FC Skillz elkaar in het paasweekend in een rechtstreekse confrontatie om de tweede periodetitel. Het spreekwoordelijke gezegde, de ‘dood of de gladiolen’ kenmerkte de sportieve belangen van de wedstrijd. FC Skillz had voldoende aan een gelijkspel en/of winst en CION moest winnen om de periodetitel te winnen.

Op een zonovergoten en drukbezocht sportpark Broekpolder trokken FC Skillz en CION ten tonele onder leiding van oud top-scheidsrechter Roelof Luinge, geflankeerd door twee neutrale KNVB-assistent-scheidsrechters. De beginfase was voor de thuisploeg, die gebrand was om de ‘slag om Vlaardingen’ te winnen. Zo liet het in de onderlinge duels meer en meer haar tanden zien, gesteund door de grote opkomst aan supportersschare langs de lijn. Het was dan ook CION, dat op voorsprong kwam. Routinier Royama Ibrahim toonde zijn wel bekende specialiteit, door een vrije trap vanaf een meter of twintig zeer bekeken achter de 18-jarige doelman Anouar Azhoum – die zijn officiële debuut maakte – te krullen: 1-0.

Gezien de vroege voorsprong was het voor FC Skillz duidelijk, dat er uit een ander (paas)vaatje getapt moest worden, wilde het een rol van betekenis spelen in de wedstrijd. Het wedstrijdbeeld leek dan ook te draaien, gezien FC Skillz een manier vond om haar duelkracht te combineren met de liefde voor de bal. Hiermee nam de Haagse dominantie toe en werden de bezoekers wat dreigender voor het doel van aanvoerder Bryan Struis via Mostava Frederik en Yassin Chentouf.

Luttele minuten voor rust keerde het voetballende vermogen van de club gelegen in het Wateringse Veld haar winst uit. Een aanval over meerdere schijven begon bij Mostava Frederik, die op zijn beurt Farid Overman bereikte. De dynamische middenvelder spelend met de betekenisvolle nummer ’30’ op zijn rug, legde de bal beheerst af op Djurandy Swedo, die verwoestend uithaalde en voor de verdiende gelijkmaker zorgde: 1-1. De gelijkmaker bracht CION aan het wankelen, want in de korte blessuretijd van de eerste helft leek FC Skillz op voorsprong te komen. Het was dezelfde Farid Overman, die ditmaal Ferrani Florencia in stelling bracht. De doelpoging van Florencia belandde echter aan de binnenkant van de paal en rolde zo het doel uit.

Na de doelwisseling deed de jonge oefenmeester Oussama Bekkaoui wat tactische omzettingen en bracht zowel Chadion Melfor als Twan Schreiner in. Saillant detail was, dat Schreiner na zes maanden blessureleed zijn rentree voor de hoofdmacht van FC Skillz mocht maken. Kijkend naar het spelbeeld was het, dat FC Skillz naarstig op zoek was naar haar voorsprong en voor de Vlaardingers was het vooral tegenhouden en proberen vanuit de bekende omschakeling haar geluk te beproeven. De strijd speelde zich veelal af op de Vlaardingse speelhelft af, daar het duo Josimar Lima en Desley de Wolf haar handen vol had aan de balverliefde Hagenezen.

In de 72e minuut was het dan toch raak voor FC Skillz. De rappe Yassin Chentouf brak op de flank door via een solistische actie en gaf de bal strak voor het Vlaardingse doel voor. Het was de topscorer aan de kant van FC Skillz Abdel Tufi, die op dat moment de man was op dé juiste plek en de bal voor het intikken had: 1-2. Na de voorsprong moest CION meer en meer komen, waardoor het er voor koos achterin 1-op-1 te spelen en de fysiek sterke Josimar Lima voorwaarts te posteren. Het directe gevolg hiervan was dat de ruimtes groter werden omdat het immers ‘alles of niets’ was voor de thuisploeg. Hoe graag CION ook wilde, echt dreigend werd het niet meer. In de 92e minuut bepaalde het Haagse ‘goudhaantje’, Abdel Tufi de eindstand door de verlossende 1-3 te noteren. Dit op aangeven van Joël Mayala, die vanuit een klassiek omschakelmoment opstoomde en de bal beheerst aflegde op aanvaller, afkomstig uit Utrecht.

Met de 1-3 winst op CION slaat FC Skillz een belangrijke dubbelslag. Zo bekroonde het zich als winnaar van de tweede periodetitel, waarmee het zich op voorhand heeft verzekerd van het spelen van nacompetitie naar de eerste klasse aan het einde van dit seizoen. Ook heeft FC Skillz haar koppositie versterkt door drie punten uit te lopen op de concurrenten.

Foto’s: Rob Römer / Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button