Wedstrijdverslag

FC Skillz boekt nuttige oefenzege op Mollo United

FC Skillz besloot het eerste blok van haar voorbereiding met een oefenwedstrijd tegen het Haagse ‘sterrenensemble’ van Mollo United. De kersverse eersteklasser won de wedstrijd met 4-1 middels een ijzersterke eerste helft.

De naam Mollo United duikt de laatste periode veel op, maar wat is het nou eigenlijk? Mollo United is van oorsprong een Haagse vereniging – opgericht door FC Skillz-speler Djurandy Swedo – die vol ambitie middels cultuur, sport en plezier saamhorigheid wil creëren en de jeugd hiermee wil inspireren. Met ‘Mollo’ wordt tevens verwezen naar Molenwijk, de Haagse wijk waar Swedo is opgegroeid. Onder de vlag van Mollo United is er ook een veldvoetbalteam – veelal in de zomerstopperiode – actief, dat bestaat uit een collectief aan (voetbal)vrienden, spelend voor diverse prominente regioclubs.

Zo trad Mollo United zaterdagmiddag aan met spelers in de basis zoals Noah Abid (HBS), Levi Marengo en Virgillio Hagens (beiden spelend voor LFC), Randall Labordus en Mo El Ousrouti (beiden spelend voor TAC ‘90) en Sahr Moses (DSO). Dat de extreme hitte een rol zou spelen, was vooraf gezien uiteraard te voorspellen. Tegelijkertijd ontbeerde het – vooral de eerste helft – niet aan intensiteit of aan arbeidsethos van weerszijden. Er ontvouwde zich een voetballend schouwspel waarbij FC Skillz uiterst effectief was. Zo kwam de equipe van de jonge oefenmeester Oussama Bekkaoui in de achttiende minuut aan de leiding via de behendige Mo Ouarraki: 1-0.

Aan het veldspel van Mollo United lag het zeker niet, ware het niet dat FC Skillz organisatorisch goed stond evenals doelman Poya Maleki Seifar, die zich een aantal keer kon onderscheiden middels goede reddingen. In de 27e minuut noteerde aanvaller Mostava Frederik de 2-0. In het laatste gedeelte van de eerste helft lieten ook de ‘jongelingen’ van zich spreken. Zo scoorde Joci Chantre de 3-0 voor FC Skillz en maakte Brandon Cadogan – vorig seizoen spelend voor het Rotterdamse Zwarte Pijl – via een vlotte combinatie de 4-0.

In de tweede helft een dominant Mollo United gezien haar veldspel. Het enige wat eraan ontbrak was een doelpunt voor de bezoekers. Langzamerhand merkte je echter wel, dat de krachten bij beide teams wegvloeiden. Men werd wat onzorgvuldiger aan de bal en het kunstgras was inmiddels warm genoeg om er een eitje op te bakken, gezien het kwik wat reikte tot aan een graad of 34. In de 77e minuut viel er dan toch een eretreffer voor Mollo United via de goed ingevallen Nawfal Boutkabout, spelend voor Forum Sport Onder 23. De eindstand werd hiermee bepaald op een 4-1 winst voor FC Skillz, dat terugkijkt op een zeer nuttige oefenzege op Mollo United, een team dat dezelfde liefde voor het voetbal en saamhorigheid omarmt.

FC Skillz zal haar tweede blok van de voorbereiding hervatten op maandag 31 juli om zich zo goed als mogelijk te prepareren voor de uitdagende eerste klasse C, waarvan de indeling vrijdag bekend is gemaakt. Een competitie waar menig voetballiefhebber reikhalzend naar uit zal kijken.

Foto: Aad van der Knaap

Related Articles

Back to top button