Nieuws

Haaglanden Voetbal Terugblik: Oussama Bekkaoui (FC Skillz): “We hebben een groei doorgemaakt de afgelopen periode”

FC Skillz promoveerde twee jaar achter elkaar. De ploeg van trainer Oussama Bekkaoui (foto) treedt dit seizoen voor de eerste maal aan in de sterke eerste klasse. Daarin staat FC Skillz op plaats zeven met 16 punten uit tien duels, slechts twee punten achter de beide koplopers Forum Sport en Wippolder. Een mooie positie, al maakt trainer Bekkaoui daar wel een aantekening bij.

Tekst: Ton Beije

Oussama Bekkaoui, trainer FC Skillz: ,,Ik kijk terug op een erg bewogen eerste helft van het seizoen. We hebben vier thuiswedstrijden verloren en dat is iets waar we ten opzichte van de eerste twee seizoenen (met eenmaal verlies thuis in totaal) aan moeten wennen. De eerste klasse is toch echt weer een niveau hoger dan de tweede. Ik dacht dat vorig seizoen alle teams van elkaar konden winnen, maar dat is dit seizoen nog heviger. Dat maakt het leuk en onvoorspelbaar!

Verder verlies je wedstrijden waarin het niet onze kant opvalt en andere wedstrijden win je omdat het dan wel onze kant opvalt. De ene verlies- of winstpartij is de andere niet en elke wedstrijd heeft zo zijn ‘eigen’ verhaal. Dat geeft mij het gevoel dat er soms meer in zat. Dat maakt het proces zo interessant en uitdagend. Ik denk dat wij veel goede stappen hebben gemaakt in de afgelopen periode en daardoor ook een groei hebben doorgemaakt. Dit geeft het einde van de eerste seizoenshelft voor mij weer meer kleur.”

Over een diepte- en hoogtepunt de afgelopen maanden hoeft Bekkaoui niet lang na te denken. ,,Als ik een dieptepunt moet kiezen is dat denk ik er eentje die helemaal niet gaat over resultaat, maar over een speler, Stan Lops, die door een zware blessure opgelopen te hebben tegen sv Nootdorp, nu anderhalf jaar niet kan voetballen. Dat gun je geen enkel mens. Bij een hoogtepunt moet ik denken aan de vreugde van alle spelers bij het vieren van het doelpunt van Mostava tegen TAC’90 tegen het einde van de wedstrijd. Dat zijn de mooie kanten van het spelletje.”

Moet FC Skillz de doelstellingen voor dit seizoen al bijstellen? Bekkaoui: ,,In principe liggen we nu op schema, omdat we op een veilige plek staan en als promovendus het goed doen als we ons handhaven. De lange termijn doelstelling van de club is de Vierde Divisie te halen in vijf seizoenen tijd. Dit is ons derde seizoen. We hebben nog even. Het ligt zo dicht op elkaar, dat je kan spelen voor promotie, maar ook voor degradatie. Die afstand tot plek één (promotie) en acht (nacompetitie degradatie) is voor ons beide twee punten, zowel naar boven als naar onderen dus. Daarnaast is de winterstop een moment om de eerste maanden te evalueren en vooruit te kijken met het bestuur, de staf en de spelers. Het is ook de kunst om de nodige lessen van de eerste seizoenshelft mee te nemen en hier stil bij te staan om daarvan te leren. Zo kunnen we daar ons voordeel mee doen in de tweede seizoenshelft. Het is belangrijk dat we met z’n allen tot haalbare doelstellingen komen voor dit seizoen en hier ook samen naartoe gaan ‘leven’. Ik ben nu op vakantie in Azië, waardoor we dat moment naar de tweede week van januari hebben moeten verplaatsen.”

De voorbereiding op de start van het tweede deel van de competitie is duidelijk. ,,Door de inhaalwedstrijd tegen TAC’90 hebben we nu een iets kortere winterstop dan gepland”, begint Oussama Bekkaoui. ,,We beginnen 2 januari weer met trainen na een rustperiode van twee weken. Wij zullen beginnen met wat out- en indoor trainingen om weer fit te worden. In het tweede weekend gaan we op trainingskamp naar Marrakesh (Marokko). Anders dan vorig seizoen zal het grootste gedeelte van de selectie meegaan en ben ik er dit jaar wel bij! Het weekend erop staat dan de wedstrijd tegen Die Haghe uit op de planning.”

Related Articles

Back to top button