Wedstrijdverslag

FC Skillz boekt nipte zege op sterk LFC

Voor zowel FC Skillz als LFC was het de eerste wedstrijd na de winterstop. FC Skillz speelde vorig weekend niet ten gevolge van een afgelasting uit bij Die Haghe en LFC was op haar beurt vrij, gezien de competitie, die een oneven aantal van dertien teams telt. De vraag, die iedereen beantwoord wilde hebben, was dan ook hoe beide teams uit de winterstop zouden komen?

Met de wedstrijd FC Skillz tegen LFC – onder leiding van een neutraal scheidsrechters trio – troffen twee ploegen zich op Sportpark Zonneveld, die beide de liefde voor de bal omarmen. Zou het etaleren van deze liefde voor de bal voldoende zijn om tot een overwinning te komen óf moeten er andere registers worden opengetrokken? Feit was, dat de beginfase gelijk op ging en de teams zich beide niet in de kaarten lieten kijken. De eerste de beste kans was voor FC Skillz. Abdel Tufi brak de ban in de achttiende minuut met een beheerst schot achter doelman Francis Ashley: 1-0.

Daar FC Skillz op voorsprong kwam, betekende dat niet per se, dat het ook de betere was op het veld. De Leidsche Football Club was erg energiek en speelde goed positiespel. Vanuit dat positiespel kregen de bezoekers via Ahmed Vandy diverse keren in een dreigende situatie, maar de rappe buitenspeler stuitte meerdere malen op een goed geleide Haagse defensie onder aanvoering van aanvoerder Samir el Moussaoui.

De creativiteit, die FC Skillz op de mat legde, zorgde er weer voor dat onder andere Yassin Chentouf zich een aantal keren in de zogeheten laatste fase bevond. Maar ook bij hem ontbeerde het Haagse geluk om de score verder uit te bouwen. Verwijzend naar de gedeelde liefde voor de bal van beide teams, waren er voor wat betreft de eerste helft bijna éé-op-één vergelijkingen te trekken. De rust werd echter gehaald met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Daar de eerste helft zich kenmerkte door creativiteit, stonden passie en strijd meer centraal in de tweede helft. Wellicht gaat een vergelijking met de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en PSV van afgelopen woensdag voor wat betreft strijd niet helemaal op, maar als creativiteit niet de sleutel is naar succes, dan worden er toch andere facetten gevraagd zou je denken. Het mooie hiervan wel, was dat deze passie en strijd zich bevonden tussen de belangrijke kaders van sportiviteit. Echter werden vooral de (verbale) overtredingen bestraft.

In de eerste tien minuten kwam routinier Djurandy Swedo tot tweemaal toe in het Leidse strafschopgebied. De eerste keer stuitte hij op een goed uitkomende doelman en de tweede keer werd hij ten val gebracht. Echter werd het – ondanks het contact – niet zodanig als voldoende beoordeeld voor een penalty. PSV’er Noa Lang kreeg hem afgelopen woensdag immers ook niet en ook daar was ‘contact’.

De tweede helft ontwikkelde zich meer en meer en LFC leek dan ook aanspraak te maken op de aansluitingstreffer, ware het niet dat de eerdere genoemde Haagse defensie fier overeind bleef in combinatie met het nodige voetbalgeluk. Zo trof Mike Bekooij middels een stevige kopbal de lat en onderscheidde FC Skillz-doelman Poya Maleki Seifar zich door uiterst koel te blijven in een één-tegen-één situatie.

LFC liet zich ondanks haar ondertal – ten gevolge van twee rode kaarten – niet van de wijs brengen en hield zich vast aan het geloof om met minimaal een punt huiswaarts te gaan wat een groots compliment verdiende. De ruststand in het voordeel van de thuisploeg werd ondanks een sterk LFC dan ook de eindstand van het duel op Sportpark Zonneveld.

Foto’s: Kevin Adebesin (Kkevshotz)