Wedstrijdverslag

Strijdbaar FC Skillz boekt uitzege bij Valken ’68

FC Skillz toonde tegen Valken’68 maar weer eens aan – los van haar liefde voor de bal – ook over andere ‘voetbalwapens’ te beschikken. In de laatste 25 minuten met tien man spelend toonde het zich uiterst strijdbaar, bouwde zelfs haar score uit en nam de drie punten mee naar het Wateringse Veld in Den Haag.

FC Skillz mocht op bezoek bij Valken’68 in het Zuid-Hollandse, Valkenburg. Een voetbalvereniging, die deze week geconfronteerd werd met het feit, dat voetbal immers de belangrijkste bijzaak is in het leven, daar gezondheid alles is. Zo werd afgelopen dinsdag eerste elftalspeler Bas van Delft succesvol gereanimeerd aan een hartstilstand en het inslikken van zijn tong tijdens de training. Adequaat handelen zorgde voor een positieve afloop van deze trainingstragiek. Om Van Delft steun te betuigen liep Valken’68 in witte shirts met de tekst ‘Sterkte Bas’ het veld op. Kort voor de aftrap overhandigde aanvoerder Samir el Moussaoui namens FC Skillz een bloemetje om ook op die wijze het respect en steun te betuigen.

Om het maar even over de belangrijkste bijzaak te hebben een poging een brug te slaan naar het verloop van de wedstrijd. Dat Valken’68 over een uitgebalanceerd team beschikt is inmiddels een understatement te noemen, zo ook in dit duel. Aan de bal goed, veel positiewisselingen, energiek en evenwichtig. Wat kon FC Skillz daartegenover zetten? Het antwoord daarop was teamgeest. Ondanks het goede spel konden de geel-roden uit Valkenburg geen gaatje vinden in de Haagse defensie. ‘Het stond immers goed’ zouden de voetbalkenners stellen. FC Skillz kon op haar beurt wél een gaatje vinden en dat was notabene met de eerste doelpoging en ook meteen kans aan de Haagse zijde. Aanvoerder Samir el Moussaoui kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen voorzet van Joël Mayala, dacht niet na en werkte de bal tegen de touwen: 0-1.

Na de doelwisseling een getergd Valken’68, dat gezien de achterstand meer naar voren moest komen om die belangrijke aansluitende treffer te maken. De inmiddels ingevallen Samed Arikan illustreerde immers deze aanvallende aspiraties. Teamgeest was zoals eerder gesteld het sleutelwoord. Mooie, maar vooral sterke duels in het middenrif met onder andere Adam Bekkaoui en Farid Overman in de hoofdrol, voerden hierbij de boventoon. Verwijzend naar het Haagse sleutelwoord, werd deze helemaal op de proef gesteld toen Joël Mayala op zeer ongelukkige wijze tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aanliep met als gevolg, dat FC Skillz in ondertal kwam te staan. Het is, dat het wedstrijdformulier elf tegen tien turfde, maar qua energie en bereidheid was dat niet te merken.

Ondanks het logische gevolg van de druk ten gevolge van de Valkenburgse meerderheid op het veld, bleven de Hagenezen fier overeind. Sterker nog, de goed ingevallen Abdel Tufi scoorde in de 86e minuut de bevrijdende 0-2, wat ook de eindstand werd. Dit in een wedstrijd, waarin uiteindelijk alleen maar werd onderstreept dat voetbal de belangrijkste bijzaak is in het leven.

Foto: Saam de Mooij

Related Articles

Back to top button