Wedstrijdverslag

FC Skillz pakt volle buit tegen Wippolder

De eerste ontmoeting tussen beide verenigingen begin dit seizoen kende geen winnaar. Wellicht ook wel illustratief te noemen voor de krachtsverhoudingen, die toentertijd in balans waren gedurende de wedstrijd. Dat de krachtsverhoudingen in de regionale 1e klasse C in zijn algemeenheid ook minimaal zijn, is inmiddels geen geheim meer. Feit is, dat sv Wippolder als koploper de wedstrijd aanving met één punt voorsprong op FC Skillz voor wat betreft de ranglijst. Zijn deze krachtsverhoudingen wederom in balans of kent de wedstrijd na negentig minuten toch een winnaar?

Zoals gesteld is het invullen van een TOTO er simpelweg niet meer bij in de competitie. Vorm van de dag bepaalt veelal de uitslag of wellicht zit het hem toch in het (voetbal)geluk dat het ene team meer heeft, dan het andere. Fred Rutten (oud-hoofdtrainer van onder andere PSV) zei immers in 2010 dat de topwedstrijden beslist worden op details. Hij kwam tot deze conclusie na een 0-1 verlies op Twente, daar de ploegen – kwalitatief gezien – zo dicht bij elkaar lagen en details de doorslag daarin hebben gegeven.

Een zeer interessant gegeven, want ook in de top van de eerste klasse liggen de teams zeer dicht bij elkaar. Zo ontvouwde zich een mooi schouwspel op Sportpark Zonneveld tussen FC Skillz en sv Wippolder, waarbij met name het eerste half uur van de wedstrijd het bijna op een (tactisch) schaakspel leek. De strijd speelde zich veelal af op het middenveld en echte grote kansen waren er dan ook niet. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was voor de thuisploeg, daar Yassin Chentouf met een vlammend schot stuitte op doelman Dion de Jong. Wat de Delftenaren hier tegenover zetten was een goede individuele actie van aanvoerder Daley Uythof, die zich het strafschopgebied van FC Skillz in soleerde, maar op zijn beurt stuitte op doelman Poya Maleki Seifar. Tot dusver ging het voor wat betreft de dreiging gelijk op in de eerste helft en kende de ruststand dan ook de brilstand.

Na de doelwisseling was het de vraag wie het eerste “Schaak!” mocht roepen – getuige het schaakspel – vanuit wat opportunistischer spel en durf. De goed ingevallen Mohamed Mohamadi illustreerde wellicht wel deze Haagse durf, want er kwam plots iets meer schwung in het spel van de thuisploeg. Deze schwung uitte zich in een aanval over rechts waarbij de bal uiteindelijk belandde bij Yassin Chentouf, die zonder na te denken de bal in de touwen jaste: 1-0.

De voorsprong nodigde Wippolder thans uit om ook wat meer lef naar voren te tonen. De troeven die de ploeg kent getuige de vele lengte en fysiek die het heeft werden wat meer omarmd en de diepte werd ook wat sneller voorwaarts gezocht. Halverwege de tweede helft maakten de Delftenaren dan ook de gelijkmaker. De bal kwam vanuit kluts in het strafschopgebied voor de voeten van Dominico de Vree, die hier dankbaar gebruik van maakte: 1-1.

Met slechts een punt schieten beide ploegen niet veel op gezien de minimale verschillen in de stand op de ranglijst. Deze gedachte was dan ook zeker te zien want beide teams gingen immers vol voor de winst en het spel golfde daarmee ook op en neer. Een kwartier voor tijd pakte de thuisploeg wederom de leiding via Mohamed Mohamadi, die voor de 2-1 mocht aantekenen.

Het Delfts ‘kwartiertje’ brak aan, maar de Haagse muur hield stand met het nodige kunst- en vliegwerk. Net zoals dat Wippolder onverzettelijk is en kan zijn in wedstrijden, bleek het nu eens te meer, dat ook FC Skillz over deze voetbalcompetentie kan beschikken. Feit is, dat de komende weken weleens bepalend kunnen zijn voor het verloop van de competitie daar de ploegen in de top – voor zover je dat kunt noemen in de klasse – elkaar zullen treffen in rechtstreekse confrontaties.

Wie heeft de langste adem? Wie heeft de breedste bank en wellicht de vraag wie aan het einde van de rit het meest onverzettelijk is gebleken? Vragen waar kenners op voorhand geen antwoord op zullen hebben, gezien de charme van de klasse, maar dat het elke week uitnodigt om langs de lijnen te staan om deze directe confrontaties zelf te aanschouwen, daar kunnen we met zijn allen volmondig ja op zeggen.

Foto: Wouter Dill / Haaglanden Voetbal

Related Articles

Back to top button