Wedstrijdverslag

FC Skillz wint van LFC in kunstzinnig schouwspel

Als voetbal kunst zou zijn, dan zou FC Skillz Leonardo da Vinci personificeren en LFC op haar beurt Michelangelo. Twee van de beroemdste (Italiaanse) kunstenaars allertijden, gekenmerkt door hun veelzijdigheid en breed scala aan kennis en vaardigheden. Wat bij het duel tussen FC Skillz en LFC immers centraal stond, was de liefde voor de bal, wat  van tijd tot tijd uitmondde in ware kunst.

Met de wedstrijd FC Skillz – LFC troffen twee ploegen elkaar, die beide de liefde voor de bal omarmen. Zou het etaleren van deze liefde voor de bal voldoende zijn om tot een overwinning te komen óf moeten er andere registers worden opengetrokken? Feit is, dat de beginfase voor de bezoekers was. De Leidenaren (tegenwoordig hun thuisduels in Den Haag afwerkend) begonnen sterk, frivool en gepassioneerd aan de wedstrijd en zochten al snel naar een opening in de Haagse defensie. Eerste wapenfeit gericht op het Haagse doel, was afkomstig van Virgillio Hagens, maar doelman Wesley Storm taxeerde de bal uitstekend en liet ook nu zien over een goede vorm te beschikken.

Na een minuut of twintig nam FC Skillz wat meer de overhand. De creativiteit die de thuisploeg op de mat legde zorgde er onder andere voor, dat zowel Hayden Bergen als Abdel Tufi in stelling werden gebracht. De schoten, die de aanvallers losten waren net niet accuraat genoeg wat maakte, dat de Leidse doelman, Moreno Pinas, handelend kon optreden. Verwijzend naar de gedeelde liefde voor de bal – en de kunst, die daaruit voortvloeide – van beide teams, waren er voor wat betreft de eerste helft bijna ‘’en-op-één vergelijkingen te trekken. De rust werd gezien de balans in kracht gehaald met de brilstand.

Na de doelwisseling eenzelfde spelbeeld. Beide teams bevochten elkaar met dezelfde (voetbal)wapens, waarbij FC Skillz in haar overwicht groeide. LFC had daarentegen het voetbalgeluk aan haar zijde, daar het leek alsof er een engeltje zich op het Leidse deklat bevond. Abdel Tufi bevond zich tot twee keer toe in kansrijke positie, waarvan hij een keer de lat trof en ook Joël Mayala had aansprak op de begintreffer, maar die bleef uit.

In de 72e minuut brak een Haagse kunst ‘momentum’ aan. De technisch begaafde middenvelder, Adnan Bajic, plaatste de bal met veel gevoel en precisie in het Leidse doel en liet de doelman hierbij kansloos: 1-0.

Daar de slotfase aanbrak probeerde LFC met en man en macht de aansluitingstreffer te forceren. Veel gevaar werd er echter niet gesticht, ware het niet dat Mike Bekooij kort voor tijd aan de aandacht van de Haagse verdediging ontsnapte. De welbekende ‘first touch’ van de aanvaller was echter onvoldoende, waardoor de inzet overging.

FC Skillz hield na negentig minuten stand met een 1-0 voorsprong en bekroonde zichzelf als winnaar op Sportpark Zonneveld. De Hagenezen trekken volgend weekend uit naar sc Monster voor een sportief weerzien – na vier seizoenen – met de plaatselijke sportclub.