Wedstrijdverslag

FC Skillz en Vitesse Delft houden elkaar in evenwicht

Oude ‘bekenden’ FC Skillz en Vitesse Delft troffen elkaar voor de tweede ronde in de bekercyclus. De laatste keer, dat de twee teams elkaar troffen was – vorig seizoen – in competitieverband en kende een doelpuntrijk verloop. Met deze wedstrijd op het netvlies was het de vraag waar de toeschouwers nu op getrakteerd zouden worden?

Sportpark Zonneveld deed haar naam volledige eer aan met een temperatuur stijgend tot een graad of 32. De wedstrijd kende een flitsende start, want zowel FC Skillz als Vitesse Delft kregen de mogelijkheid om vroeg op voorsprong te komen. Het was echter FC Skillz, dat aanvankelijk het spel naar zich toe trok. Zo bracht Joci Chantre de thuisploeg in de negentiende minuut op 1-0. De Hagenezen vertaalden hun dominantie ook in diverse mogelijkheden, want ook Mo Ouarakki en Shwendell Cijntje kwamen dreigend voor het doel. Echter had het tweetal het vizier net niet op scherp staan.

Halverwege de eerste helft viel Kacper Zych geblesseerd uit en kwam Fallillou Gueye voor hem in de plaats bij de bezoekers. Het was een geluk bij een ongeluk, leek het want, het 17-jarige talent gaf de Delftenaren de ‘schwung’ waar ze zo naarstig naar op zoek waren. Zo liet Gueye zich van een zeer goede kant zien door diverse goede individuele acties langs de bekende krijtlijn. Sterker nog, Vitesse Delft kwam op slag van rust op 1-1. Het was dan ook Gueye, die zijn goede invalbeurt bekroonde met een doelpunt: 1-1.

Na de doelwisseling leek de energie bij de thuisploeg wat te zijn weggezakt en nam Vitesse Delft het heft in handen. Het had daar namelijk acht minuten voor nodig om de wedstrijd te doen kantelen. Zo maakte Duncan Sjerp de 1-2 in de 53e minuut en enkele minuten daarna zorgde Rick Burgering voor de 1-3. Ondanks het feit dat Vitesse Delft in de score leek weg te lopen bij FC Skillz, bleef de thuisploeg rustig daar er nog geloof was in een goed resultaat. Oefenmeester Oussama Bekkaoui greep de laatste drinkpauze aan om wat tactische omzettingen door te voeren, meer ‘Haagsche Bluf’ te etaleren en vier wissels door te voeren.

De thuisploeg vocht zich – ondanks de extreme warmte – volledig terug in de wedstrijd. Zo was het aanvoerder Samir el Moussaoui, die in de 82e minuut een gegeven penalty mocht verzilveren: 2-3. Met nog een paar minuten op de klok voltrok zich een waar déja vu, want tijdens de laatste ontmoeting tussen FC Skillz en Vitesse Delft, stonden de Hagenezen met 3-1 voor en kwamen de Delftenaren bewonderingswaardig terug tot 3-3. Zou dat nou ook het slotakkoord voor deze middag zijn? Het antwoord was ja, waar Josmy Ngandola hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor was.

In de negentigste minuut had de 19-jarige verdediger de bal aan de voet en stoomde op tot een meter of dertig van het doel. In een alles-of-niets poging (gezien de tijd) zag hij zijn kans schoon om het doel van Keving Kisma onder schot te nemen. De bal verliet zijn voet en belandde nagenoeg perfect in de kruising: 3-3. Hebben FC Skillz en Vitesse Delft dan patent op de uitslag van 3-3, gezien de eerdere uitslag? Wellicht wel… Feit is wel dat – als het gaat om amusement – Sportpark Zonneveld absoluut niet onder deed voor een dagje Scheveningen.