Wedstrijdverslag

FC Skillz en HBS in evenwicht

Na een eerdere winst op Vitesse Delft trok FC Skillz naar Sportpark Craeyenhout voor een tweede treffen in de poule voor de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi tegen HBS. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waarbij beide teams twee vinkjes mochten noteren: 2-2.

Op een avond waarop het Nederlands Elftal haar tweede interland van de week mocht spelen in een uitwedstrijd tegen Duitsland, bond eersteklasser FC Skillz de sportieve strijd aan met Vierde Divisionist HBS. Dat de intensiteit hoog lag, was na de eerste tien minuten geen publiekelijk geheim meer. Beide ploegen hadden overduidelijk niet de intentie om het ‘rustig’ aan te doen.

Na een wat rommelig begin aan de kant van FC Skillz, beet de eersteklasser zich meer en meer in de wedstrijd vast en werd daarmee ook wat dominanter in haar spel. De eerste de beste kans was immers ook een doelpunt. Zo bevond Mostava Frederik zich in kansrijke positie in de vijftiende minuut na kunstzinnig voorbereidend werk van Mohamed Ouarraki, waar zelfs een ouderwetse panna deel van uit maakte van deze kunst. Frederik hield zijn hoofd koel en werkte beheerst af: 0-1.

HBS was nog maar net van de schrik bekomen of ze incasseerden een minuut hierna alweer een tweede doelpunt. Een aanval over meerdere schijven leidde tot Mostava Frederik, die nu in rol kroop van de assistgever. Frederik bracht Yassin Chentouf op zijn beurt in stelling. De rappe aanvaller haalde de trekker over vanaf een meter of zeventien en liet de talentvolle doelman Anouar Azhoum – die afgelopen zondag zijn competitiedebuut maakte – kansloos: 0-2.

Na twintig minuten was de toon wel gezet voor de wedstrijd. De Kraaien probeerden zich te herpakken en toonden daarbij toch de nodige weerbaarheid. Zo begon Luca van Leeuwen – hangend vanaf links – aan een aantal succesvolle rushes om daarmee toch voor wat gevaar te zorgen. Het was dezelfde Van Leeuwen die na dik een half uur voor de aansluitende treffer zorgde. Na wat kleine kansen en uitbraken over en weer werd de thee gehaald met een stand van 1-2 in het voordeel van FC Skillz.

Daar beide teams nog in de competities het nodige hebben om voor te spelen, grepen de trainers de tweede helft aan om wat door te wisselen. De tweede helft was – omwille van de mutaties – wat meer opener te noemen. Zo gingen de kansen in zoverre ook gelijk op. FC Skillz had op haar beurt zelfs nog tweemaal de mogelijkheid, waaronder een grote kans voor Kevin Adebesin, om de wedstrijd in het spreekwoordelijk slot te gooien, maar liet dat na wat maakte dat HBS in leven bleef.

Sterker nog, HBS nam de (voetbal)sleutel over en kwam in de eindfase van de wedstrijd op gelijk hoogte. Zo legde Fabian Hilpert aan voor een voorzet vanuit een gegeven vrije trap. De voorzet schampte aan alles en iedereen voorbij en belandde in het doel: 2-2.

De sportieve strijd tussen FC Skillz en HBS eindigde hiermee in een gelijke stand, waarbij beide ploegen het komend weekend vrij zijn en het zoeken van paaseitjes wellicht als teamactiviteit op de planning zal staan. De competitie worden voor beide teams hervat op zaterdag 6 april, zo zal HBS uit spelen tegen sv Smitshoek en reist FC Skillz af naar sv Honselersdijk.