Wedstrijdverslag

Strijd tussen Wippolder en FC Skillz kent geen winnaar

De wedstrijd tussen sv Wippolder en FC Skillz werd op voorhand door de ‘kenners’ bestempeld als een kraker in 1C. De wedstrijd had daar inderdaad alle ingrediënten van, zoals een hoge intensiteit, spanning en ook zeker goed voetbal. Het enige ingrediënt dat uitbleef – om tot die belangrijke smaak te komen – was een winnaar, daar de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Op sportpark Pauwmolen ontvouwde zich een strijd tussen twee teams, die elkaar bevochten vanuit hun eigen stijl met daarbij ook de behorende ‘wapens’. Kort samengevat was het, het Haagse combinatievoetbal tegenover de Delftse onverzettelijkheid. Wippolder zocht in de eerste fase snel de diepte door de lange bal te hanteren en kwam vanuit die gedachte halsoverkop tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van FC Skillz-doelman Giovanni Spaan.

Na een minuut of vijftien nam FC Skillz de voetballende regie geheel over en ging achter het ‘stuur’ van de wedstrijd zitten. Vlotte combinaties werden ten tonele gebracht waarbij de 0-1 van FC Skillz eentje uit de spreekwoordelijke boeken was. Mohamed Mohamedi, het 19-jarige talent, drukte beheerst af en hiermee kwam FC Skillz op voorsprong.

Wippolder had aanvankelijk geen antwoord op het spel van de bezoekers. Feit is alleen wel, dat je voetbal niet direct met voetbal hoeft te beantwoorden wil je gevaarlijk worden. Op het niveau van de eerste klasse komen zaken zoals weerbaarheid en de absolute wil om te winnen namelijk ook naar voren en laat dat nou net iets zijn waar Wippolder als team in uitblinkt. De vereniging, gelegen aan de Rijksstraatweg in Delft, wordt door de welbekende kenners – gezien haar prestatie van vorig seizoen (lees: tweede plek in de competitie en halve finale nacompetitie) – betiteld als één van de favorieten in 1C dit seizoen.

Terug naar het voetbal. De Haagse dominantie van de bezoekers leidde echter niet tot een grotere voorsprong, daar waar onder meer Abdel Tufi zich een tweetal keren in kansrijke positie bevond. Met het nodige kunst- en vliegwerk en een aantal goede reddingen van Koen Buijze werd de rust gehaald met een 0-1 voorsprong voor FC Skillz.

Na de wisseling van speelhelften was het duidelijk, dat Wippolder meer op de aanval zou gaan. De thuisploeg wilde haar trouwe bezoekers voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen uiteraard trakteren op een goed resultaat. Aanvoerder Daley Uythof nam zijn ploeg dan ook aan de hand zoals een aanvoerder dat ook betaamd te doen. Uythof, hangend aan de buitenkant, beschikt niet alleen over zijn fysiek, maar is ook ijzersterk in de kleine ruimtes zo is ook nu weer gebleken. Het leek dan ook of het strijdplan was om Uythof in de tweede helft wat sneller te zoeken, zodat hij vanaf de buitenkant de bal de zestienmeter in kon krijgen en op die wijze het Delftse ‘geluk’ wat meer te zoeken.

Gezien het opportune spel van Wippolder, lieten de Delftenaren ook de nodige ruimtes liggen. De wedstrijd werd namelijk met de minuut meer open en het aanvalsspel ging over en weer. Een vergelijking met een typische Premier League wedstrijd gaat wellicht te ver, maar de intensiteit en spanning loog er in ieder geval niet om. In de 75e minuut betaalde het opportune spel van Wippolder zich uit. Uythof kon een hoge bal vrij binnenlopen en noteerde op deze wijze de 1-1.

Namen Wippolder en FC Skillz dan genoegen met een gelijkspel? Absoluut niet! Beide ploegen streden voor wat ze waard waren en gingen nog volop op jacht naar de winnende treffer. Deze kwam er echter niet. Hoe zal het gevoel nou zijn bij FC Skillz nadat ze 75 minuten 0-1 voor stonden? Of wat waren de geluiden van Wippolder uit de kleedkamer, nadat ze alsnog op 1-1 kwamen zo voor het einde van de wedstrijd? Heerste er euforie in Delft of misschien toch een beetje verslagenheid in Den Haag? Eén ding is zeker, de neutrale toeschouwer is getrakteerd op een zeer enerverende wedstrijd op sportpark Pauwmolen, waarbij hij zichzelf wellicht als winnaar mag betitelen.