Wedstrijdverslag

FC Skillz op karakter langs Voorschoten ’97

In de regionale eerste klasse is het kwaliteitsverschil – getuige de wekelijkse uitslagen – miniem te noemen. Zaterdag mocht FC Skillz het opnemen tegen Voorschoten ‘97 voor een uitwedstrijd op sportpark Adegeest, waarbij het ook nu weer de vraag was, wie zich de (gelukkige) winnaar mocht noemen na negentig minuten.

Op een regenachtige sportpark Adegeest was de beginfase overduidelijk voor de thuisploeg. Zo mocht het de eerste kansen noteren, waarbij het voor de bezoekers zeker niet aan het Haagse (geluk) mocht ontberen. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg FC Skillz wat meer grip op het duel, wat ook uitmondde in de nodige dreiging, waarbij Abdessamie el Bouzrouti dacht aan te kunnen tekenen voor de openingstreffer. De deklat gaf echter redding voor de thuisploeg en stelde de score uit. Het verloop ging over en weer, de wedstrijd ging gepaard daarmee gelijk op en de brilstand bij rust zou daarmee wellicht exemplarisch zijn voor de krachtsverhoudingen. Ware het niet, dat de aanvoerder aan de kant van FC Skillz, Samir el Moussaoui, op slag van rust voor de 0-1 zorgde.

Het scenario, dat Voorschoten ‘97 zou ‘stormen’ – in het geval van zaterdag regenen om in de meteorologische termen te blijven – na de doelwisseling kon men uittekenen. Zo werd Thomas Wijnalda sneller gezocht via de lange bal om vanuit die rol als kapstok te fungeren om vandaaruit het geel-groene middenveld meer in haar kracht te krijgen. Onder meer Jim van der Krogt vervulde hierin een hoofdrol ware het niet, dat de Haagse organisatie vanuit het middenveld evenals de laatste linie zeer gedecideerd en taakbewust bleef voetballen.

De thuisploeg bracht goed veldspel ten tonele, echter bleef de effectiviteit uit. Daar Voorschoten’97 volop op de aanval speelde, was het logische (voetbal)gevolg dat de ruimtes op het veld groter werden. Hier werd luttele minuten voor tijd dankbaar gebruik van gemaakt door Yassin Chentouf, die hiermee de wedstrijd voor de Hagenezen in het slot gooide. FC Skillz won de wedstrijd dan ook op karakter en mocht de volle buit meenemen naar het Wateringse Veld in Den Haag.