Nieuws

FC Skillz haalt eerste periodetitel binnen

FC Skillz trad zaterdagmiddag in Pijnacker aan voor een uitduel tegen de blauw-witten van DSVP. De thuisspelende ploeg liet zich in de eerste 20 minuten zeker niet in de kaarten kijken en probeerde het spel van de Haagse nieuwkomer te ontregelen middels veel duelkracht en beleving. Zo kwamen ze zelfs aanvankelijk, enkele keren gevaarlijk voor het Haagse doel, maar doelman Giovanni Spaan toonde zichzelf als een grote ‘sta in de weg’. De eerste grote kans aan de kant van FC Skillz was voor de vliegensvlugge Djurandy Swedo, die 1 op 1 op het doel van DSVP uitkwam maar de bal niet goed raakte waardoor deze voorlangs ging. Rond de 30e minuut leek FC Skillz op 0-1 te komen via Abdel Tufi, dit na mooi voorwerk van Ferrani Florencia. De aanvaller bleek echter buitenspel te staan op appel van de grensrechter.
Na de thee gooide FC Skillz het tempo omhoog en probeerde vanuit goed veldvoetbal op voorsprong te komen. De ene na de andere kans werd gevuurd op het doel van Tom Bénard, maar de verdediging van DSVP hield zich knap staande. Omdat het immers nog 0-0 stond bleef ook DSVP geloven in een stunt. De grote vraag was dan ook, wie scoort er als eerst?
In de 70e minuut bracht FC Skillz wat verfrissing en stootkracht middels het inbrengen van Reda Reddam en Aimen Said. Met kunst en vliegwerk bleef de organisatie van de vereniging uit Pijnacker fier overeind. Zo kwam DSVP er zelf één keer goed uit vanuit de omschakeling, welke uiterst dreigend leek. De ingevallen Twan Schreiner, die normaliter in de Onder 23 van FC Skillz speelt, maakte deze aanval echter onschadelijk.
De beginstand van 0-0 werd, ondanks het veldoverwicht en de vele kansen voor FC Skillz, uiteindelijk ook de eindstand. Met dit resultaat komt de formatie van Oussama Bekkaoui op 20 punten uit 8 wedstrijden en mag zich als lijstaanvoerder ook de eerste periodekampioen noemen van de 3e Klasse B.