Wedstrijdverslag

FC Skillz pakt koppositie terug met zevenklapper op Lyra

De bezoekers uit Westland hadden het eerste kwartier het betere van het spel en legden veel energie in de wedstrijd. Na de Lierse ‘storm’ begon de motor van de equipe van Oussama Bekkaoui warm te draaien. Aanvaller Abdel Tufi brak de ban in de 16e minuut door de 1-0 te scoren. Een minuut hierna was het ook 2-0 door dezelfde Abdel Tufi.

Kort na de doelwisseling kwam de Haagse nieuwkomer op 3-0. Aanvoerder Samir el Moussaoui benutte de gegeven penalty feilloos.

In de 56e en 57e minuut scoorde ‘man of the match’ Abdel Tufi wederom tweemaal wat maakte dat FC Skillz op 5-0 kwam. Op dat moment was het zaak voor Lyra om de schade vanmiddag zo beperkt mogelijk te houden.

Na goed veldspel zette Reda Reddam met een sublieme steekpass Farid Overman vrij in de 66e minuut. De dynamische middenvelder bleef oog in oog met doelman Kenny Lipman koel en rondde hem rustig af waardoor het 6-0 werd. In de 75e minuut bepaalde Shibi Rojer de eindstand met 7-0 door een genadeloze knal in de rechter bovenhoek.

FC Skillz pakt hiermee de koppositie op basis van een beter doelsaldo weer terug.

Foto’s: Sharon Marica