Wedstrijdverslag

Volwassen FC Skillz wint van Alexandria ’66

FC Skillz mocht voor haar eerste bekerwedstrijd op bezoek bij tweedeklasser Alexandria ’66 in Rotterdam. Het was een strijd tussen de Haagse bluf en de Rotterdamse passie. FC Skillz boekte een zeer volwassen zege en pakt gezien het gelijke spel van poulegenoten Die Haghe en HVC ’10, dan ook meteen de koppositie in de aantrekkelijke bekerpoule.

Foto’s: Johan Sepers

Menig trainer meent aan te geven de reeks van bekerwedstrijden als een verlengde van de voorbereiding te zien. Het is dan ook de vraag of dit op voorhand ook écht zo is of dat het gezegd wordt om de druk op de wedstrijden af te nemen en vooral bij de teams weg te halen. Dat het nu om ‘slechts’ een bekerwedstrijd ging, was kijkend naar de intensiteit en spelbeleving dan ook absoluut niet te zien. Zo schoot FC Skillz uit de startblokken in het eerste bedrijf.

In de vijfde minuut kon Chadion Melfor immers al de 0-1 op het scorebord noteren. Aanvoerder Samir el Moussaoui stuurde de aanvaller met een lange bal de diepte in en de rappe aanvaller rondde beheerst af. Acht minuten later was het alweer tijd voor het tweede doelpunt voor de bezoekers uit Wateringse Veld. Door een aanval, die over meerdere schijven ging, kwam Djurandy Swedo op rechts goed in de diepte door. Swedo zag dat Abdel Tufi er beter voor stond, legde beheerst af en de aanvaller afkomstig uit Utrecht scoorde de 0-2.

Revelino Lisbog, aanvoerder aan de zijde van Alexandria ’66, probeerde de rust in zijn team te bewaren, maar het bleek tevergeefs te zijn, want de Rotterdammers kwamen er simpelweg niet aan te pas in de eerste helft door het veel druk zetten van de Hagenezen. De zogeheten organisatie van FC Skillz stond dan ook als een huis, waarbij ook routinier Memet Guzelmansur van grote waarde was.

Na de doelwisseling bleek toch de zon en de hoge temperatuur een rol te spelen en werden een tegenstander die zowel FC Skillz als Alexandria’66 probeerde te bestrijden. Het gevolg was namelijk dat het tempo aanzienlijk omlaagging en er van weerszijden geen grote mogelijkheden te noteren waren. Zo had Samir el Moussaoui nog wel de 0-3 op zijn voet, vijf minuten voor tijd. Doelman Gino Harreman pareerde deze inzet echter goed. De equipe onder leiding van hoofdtrainer Oussama Bekkaoui boekte hiermee een uiterst volwassen zege in haar eerste ‘officiële’ wedstrijd in het nieuwe seizoen

Related Articles

Back to top button