Wedstrijdverslag

FC Skillz wint kraker van SVC ’08 en pakt koppositie

Voetbal is emotie en emotie is voetbal. Emotie is een innerlijke beleving of gemoedsbeweging zoals vreugde, angst, boosheid of verdriet en kan door een situatie worden opgeroepen. Gevoelens kunnen hierbij ook worden opgeroepen. Gezien de belangen van de strijd om de koppositie tussen FC Skillz en SVC’08, was het vooral de vraag hoe beide teams om zouden gaan met emotie. Zou het een kracht zijn of toch juist een valkuil?

FC Skillz ontving SVC ’08 op een zeer drukbezocht Sportpark Zonneveld voor een ware kraker in de tweede klasse E. Het was immers de nummer 1 (SVC ’08) tegen de nummer 2 (FC Skillz) waarbij het verschil slechts één punt betrof. Beide supporterscharen pakten uit met diverse sfeeracties, denkend aan spandoeken, vuurwerk om de wedstrijd ook van de sportieve context te voorzien voor wat betreft de ambiance.

Vanaf de eerste minuut lieten beide teams hun tanden zien, wat resulteerde in duels gekenmerkt door passie, strijd en beleving. SVC’08 verstopte zich echter niet en poogde FC Skillz hoog vast te zetten. De eerste fase van de wedstrijd ontspon zich een waar tactisch schouwspel, waarbij het de vraag was, wie als eerste in de val zou trappen van de ander. Omdat beide teams vanuit hun discipline speelden waren er van weerskanten geen grote mogelijkheden te noemen. Zo kreeg Yassin Chentouf een schotkans vanaf rand zestienmeter, maar deze werd al snel onschadelijk gemaakt door Patrick Bos. Aan de kant van de Scheveningse Voetbal Combinatie opgericht in 2008 vielen er voor wat betreft een klassiek omschakelmoment twee mogelijkheden te noteren, maar ook deze troffen achteraf gezien niet het Haagse doel. Gaandeweg de wedstrijd vorderde en FC Skillz zich steeds makkelijker – vanuit de zogeheten ‘eerste druk’ speelde – werd de thuisploeg dominanter.

Kort voor rust kreeg FC Skillz dan ook een penalty, omdat Abdel Tufi in het strafschopgebied ten val werd gebracht. Aanvoerder Samir el Moussaoui schoot de bal onberispelijk achter doelman Wesley Storm en zorgde hiermee voor de 1-0 voorsprong. Na het doelpunt verscheen de vooraf voorspelde emotie aan het toneel. Doelman Wesley Storm werd immers resoluut met een rode kaart van het veld gestuurd. Het gevolg hiervan was, dat SVC’08 met tien man kwam te staan en de 21-jarige reservedoelman Owen Lammerding zich mocht opmaken om de honneurs onder de Scheveningse lat waar te nemen.

Na de doelwisseling zakte SVC’08 gezien haar ondertal wat meer in en liet FC Skillz het spel dan ook maken. Aan creativiteit en de bekende balbehandeling van de Hagenezen lag het niet. Zo was de bedrijvige Djurandy Swedo een ware plaag voor de Scheveningse defensie. De statistieken vertelden alleen wel, dat SVC’08 in een ondertal situatie niet per definitie zwakker zou worden, wat te prijzen is. Zo kwamen ze maar liefst vier keer eerder dit seizoen met tien man te staan ten gevolge van een rode kaart, maar alle vier de keer leverde het ondertal geen verlies op. Dit gegeven alleen al, maakte dat de Hagenezen nog steeds vanuit hun discipline moesten blijven spelen op zoek naar een mogelijkheid.

In de zeventigste minuut bracht de ingevallen Saït Alparslan de bal op een bekeken manier voor het doel vanuit een corner. De topscorer aan de kant van FC Skillz, Abdel Tufi, rondde deze af (2-0) en schroefde hiermee zijn doelpuntenaantal op naar veertien in de competitie. Na de 2-0 had SVC’08 niet veel meer te verliezen en probeerde toch nog een aansluitingstreffer te forceren. Daar het normaliter vaak gaat over doelpunten, frivole acties en/of voetbewegingen, vertolkte doelman Giovanni Spaan ook in dit duel een hoofdrol middels diverse reddingen. Zo kreeg hij tien minuten voor tijd nog een kopbal tegendraads gekopt, die hij ternauwernood met een katachtige reflex uit het doel haalde en ook een hoge voorzet haalde hij knap onder de lat vandaan.

Met de winst van op SVC’08 pakt FC Skillz de koppositie over van de Scheveningers. Voetbal is emotie voor de één een kracht en voor de ander een valkuil, zo ook zaterdagmiddag op Sportpark Zonneveld.

Foto’s: Rob Römer / Haaglanden Voetbal

 

Related Articles

Back to top button