Wedstrijdverslag

FC Skillz buigt achterstand om en wint van HBSS

De welbekende bekercyclus is inmiddels begonnen alvorens de competitie begint. Zo ontving FC Skillz het Schiedamse HBSS voor een eerste confrontatie in de bekerpoule. Na een 0-2 achterstand wist de thuisploeg op een bijna heroïsche manier om te buigen naar een 3-2 winst en bleven de (beker)punten op Sportpark Zonneveld.

Dat bekerwedstrijden op zichzelf staan is inmiddels wel een gegeven. Eersteklassers worden veelal ingedeeld met tweedeklassers in een poule, waarbij de tweedeklassers een soort van onbevangen status aannemen in de hoop te kunnen stunten. De bezoekers uit Schiedam – onlangs Schiedams kampioen geworden – opereerden immers vanuit een zekere 1-5-4-1 formatie, waarbij de welbekende omschakeling centraal stond met de gedachte zo aan haar kansen te komen.

HBSS liet FC Skillz meer en meer aan de bal, waarbij het in het begin toch wat moeilijk was voor de equipe van Oussama Bekkaoui om door de Schiedamse ‘muur’ heen te voetballen. De spaarzame dreiging ging uit van Jelaino Fernandes, maar die had zijn vizier (nog) niet op scherp staan. Vanuit de eerder genoemde omschakeling stond HBSS welgeteld tweemaal voor het doel van Wesley Storm in de eerste helft en trof – hoe effectief dan ook – twee keer doel. Wat maakte dat HBSS met een 0-2 voorsprong de rust inging.

Wilde FC Skillz op de één of andere manier nog aanspraak maken op een overwinning, was het devies wel om het tempo, maar vooral ook de intensiteit wat op te schroeven in de tweede helft. Dit devies werd dan ook met liefde omarmd in de rust leek het, want de eerste de beste aanval – vanaf de trap – volgde over vele schijven. De aanval had aanvoerder Samir el Moussaoui als eindstation, die de bal op de lat kopte. Het veldspel van FC Skillz was wat beter verzorgd en het tempo was voor de bezoekers – gezien de toegenomen intensiteit in combinatie met de warme en zonnige omstandigheden – niet echt meer bij te benen voor de tegenstander. De ingevallen aanvaller Abdel Tufi maakte – op aangeven van Eljero Elia – met zijn eerste balcontact de aansluitende treffer: 1-2.

De druk op het doel van doelman Steven Lugtmeijer nam alles behalve af, want ook Joël Mayala dook op in kansrijke positie vanuit een goede steekpass van dezelfde Abdel Tufi. In de 83e minuut was het Jelaino Fernandes die het ‘loon naar werken’ van de eersteklasser onderstreepte met de gelijkmaker: 2-2. FC Skillz liet het hier niet bij en wilde gezien het overwicht ook de winst. Deze winst kwam dan ook, want ver in de blessuretijd scoorde – na een goed opgezette aanval vanuit het middenrif met Ayoub Ajandaf aan de basis –  de jonge Bilal el Gholabzouri de 3-2 op assist van Joël Mayala.

Foto’s: Rick Dorst / Haaglanden Voetbal / AD Haagsche Courant